MY KTEO

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Έλενα Βάκα στο eviatop:«Προορισμός τεσσάρων εποχών η Χαλκίδα»

Η πόλη της Χαλκίδας, αλλά και όλος ο δήμος μας, ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά, τη φυσική του ομορφιά και την κομβική γεωγραφική του θέση. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα ιδιαίτερα αυτά στοιχεία, να αναδείξουμε τη Χαλκίδα σε τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών,
αλλά και να την κάνουμε πρωτίστως φιλική στους κατοίκους της. Καθαριότητα, προσβασιμότητα, κυκλοφοριακό, γήπεδα, κοινόχρηστοι χώροι και γενικά η αισθητική της πόλης είναι μέσα στις προτεραιότητές μας. Αυτό μαζί με τη συντονισμένη προσπάθεια για την ιστορική και πολιτιστική ανάδειξή της χαράζουν την πορεία μας από την πρώτη ημέρα.
Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια από την Πολιτεία. Είναι ευοίωνη η άριστη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η καλή μας επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Επιδιώκουμε οι δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για την πορεία των έργων και των σχεδιασμών μας.
Γι’ αυτό και συνεχίζουμε όλα τα έργα, την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αβάντων, τη μελέτη για την ανάπλαση της οδού Βενιζέλου – Αρεθούσης και για αναπλάσεις πλατειών και αλσυλλίων, τη βελτίωση των υποδομών στο κολυμβητήριο, ασφαλτοστρώσεις, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, τις παιδικές χαρές και τα σχολεία μας, καθώς και πολλά άλλα έργα σε κάθε πόλη και χωριό του δήμου.