MY KTEO

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός -Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα -Δεν απέκλεισε το lockdown


«Μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορωνοϊού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown».

Σημαντικό εύρημα στην ανάπτυξη εμβολίου -Τι είπε ο Τσιόδρας για την έρευνα σε 9 πιθήκους που τους μόλυναν με κορωνοϊό
Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Κορωνοϊός, αλλά και μία διάχυτη χαλάρωση
«Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Η διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, μπορεί να είναι και προ του φθινοπώρου. Το γεγονός του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι σε κυκλοφορία» υπογράμμισε ο καθηγητής και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση πλέον.


Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ο τρόπος αυτός είναι να ανοίξουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα και είναι πολύ καλός καιρός για να ανοίξουν τα σχολεία 

Σημειώνεται πως «καμπανάκι» για βέβαιη επάνοδο του νέου κορωνοϊού έκρουσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τον εφησυχασμό μερίδας των πολιτών. Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι στο μέλλον κάποια μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν εκ νέου, ενώ εστίασε σε μια άλλη πηγή κινδύνου, τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας στην Ευρώπη.
Πηγή: iefimerida.gr