MY KTEO

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Tο γέλιο γιατρεύει και τις πληγές στο σώμα μας σύμφωνα με νέα έρευνα

Το καλό που κάνει το γέλιο από καρδιάς στην ψυχική μας υγεία είναι κάτι που ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όμως, είναι το γεγονός πως μπορεί ακόμα και να επιταχύνει την επούλωση των πληγών του κορμιού μας. Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λιντς, οι οποίοι ύστερα από έρευνες διάρκειας πέντε ετών, κατάφεραν να συνδέσουν το γέλιο με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και συνεπώς με τη γιατρειά ακόμα και των πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμων πληγών. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα πραγματικό γέλιο είναι σε θέση να αποτελέσει σύμμαχο της καλής σωματικής υγείας ακριβώς όπως συμβαίνει με την ψυχολογία μας.

Πώς εξηγείται αυτό; 
Ένα δυνατό, από καρδιάς γέλιο, ενεργοποιεί την έντονη λειτουργία του διαφράγματος -του μυ μεταξύ θώρακα και κοιλιάς- βοηθώντας κατά αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληγές από κάποιο τραύμα είναι σαφώς ευκολότερο να επουλωθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από ό,τι θα ήταν αν το γέλιο δεν αποτελούσε καθημερινή μας συνήθεια.

Έτσι, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε τρόπους να γελάμε συνεχώς, κάτι που θα πετύχουμε μόνο με σωστούς ανθρώπους στο πλευρό μας και μια γενικότερη ψύχραιμη αντιμετώπιση ακόμα και των δυσάρεστων γεγονότων που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάς, το γέλιο δίνει ζωή. Και κυριολεκτούμε. Πλέον και με επιστημονική σφραγίδα!

govastileto.gr