MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Όλοι στη στάση εργασίας Τετάρτη 1 Ιουλίου- πάρτε πίσω τις απολύσεις!


Το σωματείο μας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ σε όλες τις μονάδες στην Εύβοια, την Τετάρτη 1/7ενάντια στις απολύσεις. Την ίδια ημέρα το σωματείο εργαζομένων Νηρέα στην Αιτ/νία έχει προκηρύξει απεργία, ενώ την Πέμπτη 2/7 πραγματοποιείται εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση
Εργασίας Εύβοιας, για την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου που απολύθηκε μετά από 27 χρόνια κι ενώ ήθελε άλλα τρία για να βγει στη σύνταξη.
Συνολικά με το που πραγματοποιήθηκε η εξαγορά και συγχώνευση των εταιρειών ΝΗΡΕΑ, ΣΕΛΟΝΤΑ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ο όμιλος προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις σε όλοι τη χώρα. Στα σκαριά έχουν και άλλες απολύσεις, εργολαβοποιήσεις, αντικατάσταση μόνιμου προσωπικού με συμβασιούχους και συνολικά πετσόκομμα δικαιωμάτων, κατάργηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Θέλουν να μετατρέψουν σε Νταχάου τους χώρους δουλειάς, για όσους δε στείλουν στην ανεργία, με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση, πως δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Την πραγματική δύναμη την έχουν οι εργαζόμενοι, αυτοί που δουλεύουν και παράγουν και που όταν το καταλαβαίνουν και παλεύουν οργανωμένα αποσπούν κατακτήσεις. Αυτό το είδαμε και στο χώρο μας, που είδαμε να καλυτερεύουν οι συνθήκες από όταν οργανωθήκαμε, έστω και λίγο. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές όπως τώρα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική εκεί που υπάρχει οργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό πως και η ίδια η εταιρεία εκεί που δρουν σωματεία αξιοποίησε το τυράκι των κινήτρων για να πιέσει τους συναδέλφους να υπογράψουν της απολύσεις τους.
Είναι επίσης ψέμα πως η επιχείρηση θα κλείσει αν δεν δεχθούμε αυτά τα μέτρα. Εφόσον έχει μέλλον η Ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς ακόμα χθες οι σημερινοί ιδιοκτήτες κονταροχτυπιόντουσαν με άλλους επιχειρηματίες για το ποιος θα πρωτοαγοράσει την επιχείρηση, δεν είναι οι μισθοί μας που θα την κλείσουν. Αντίθετα αν αποκτήσουν άλλες δραστηριότητες επενδυτικό ενδιαφέρον και τσάμπα να δουλέψουμε δε θα την κρατήσουν ανοιχτή. 
Πρέπει να τους εμποδίσουμε, αν δε θέλουμε να δουλεύουμε σα σκλάβοι, να σακατευόμαστε και να μας πετάνε μετά στο δρόμο. Να συσπειρωθούν τώρα όλοι οι συνάδελφοι στο σωματείο και συλλογικά να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε παράλληλα την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να σταματήσουν οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.
Να προστατευτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ