MY KTEO

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Τι λένε στην κυβέρνηση αν έρθει το 2ο κύμα


Η Ελλάδα άνοιξε και υποδέχεται τους τουρίστες της. Προς το παρόν ούτε η κυβέρνηση ούτε οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τη διασπορά του ιού. Δύο όλα κι όλα αεροδρόμια άνοιξαν, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί με δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως με διαβεβαιώνουν. Και ας
έγιναν την πρώτη ημέρα 30 διεθνείς πτήσεις. Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση από την 1η Ιουλίου όταν θα ανοίξουν 25 αεροδρόμια.

Εάν έρθει το δεύτερο κύμα…

Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του ιού. Το 80% των κρουσμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στον Βηματοδότη του Βήματος, είναι γεωγραφικά εντοπισμένο (κυρίως στην Ξάνθη).
Οσον αφορά την πιθανότητα να εμφανιστεί δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η ομάδα των ειδικών επιστημόνων, είναι κατηγορηματικοί: «Εάν έρθει, είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε». Κατά τον Πρωθυπουργό η ετοιμότητα της κοινωνίας, του συστήματος υγείας και η εμπειρία που αποκτήθηκε στα θέματα ιχνηλάτησης και των τεστ κάνουν την ετοιμότητα μεγαλύτερη.
Πάντως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του απέκλεισε κατηγορηματικά την επιβολή δεύτερου lockdown το Φθινόπωρο ή το Χειμώνα, δηλώντας ότι θα είμαστε έτοιμοι.