MY KTEO

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Χαλκίδας – Το 95% άγγιξε η προσέλευση των μαθητών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


Με τα αντισηπτικά στα χέρια επέστρεψαν στα θρανία τη περασμένη Δευτέρα, οι δάσκαλοι και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Χαλκίδας μετά από τρεις σχεδόν μήνες.
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου οι σχολικές μονάδες της Χαλκίδας να εξοπλιστούν, αλλά και διαμορφωθούν κατάλληλα για το «δεύτερο»... πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στη Χαλκίδα, λειτουργούν πλέον με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Στις σχολικές αίθουσες προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Αντισηπτικά υπάρχουν σε όλους τους χώρους των σχολείων. Επίσης οι αίθουσες αερίζονται φυσικά, ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέλος τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού ή, όπου επιτρέπεται, την ίδια ώρα, αλλά κάθε τμήμα σε συγκεκριμένο και ξεχωριστό χώρο.

Το 95% άγγιξε η προσέλευση των μαθητών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
Όλα τα παραπάνω  τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Ο Διευθυντής Γιώργος Γεράσης φρόντισε ώστε το σχολείο να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο να δεχθεί τους μικρούς μαθητές και οι δάσκαλοι φροντίζουν να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και από τα παιδιά.
«Όλα πήγαν καλά και χωρίς προβλήματα την πρώτη μέρα και ευελπιστούμε ότι κανένα πρόβλημα δεν θα προκύψει και τις επόμενες μέρες» δήλωσε στο eviatop ο κ. Γεράσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσέλευση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες: «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η προσέλευση, τουλάχιστον στο δικό μας σχολείο άγγιξε το 95% την πρώτη μέρα. Γεγονός που δείχνει την ανάγκη των παιδιών να γυρίσουν στην προ κορωνοϊού κανονικότητα».

Εδώ να σημειωθεί ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, ξεπέρασε το 80%, στα σχολεία της Χαλκίδας, όπως δήλωσε στο eviatop ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος.