MY KTEO

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ενωσης Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Κύμης & Περιχώρων.

1. Όλοι γνωρίζουμε τις ημέρες  και τις περίπου ώρες που τα απορριμματοφόρα αυτοκίνητα του Δήμου περνούν από τους δρόμους της Κύμης, της Παραλίας. Παρά ταύτα συχνά βλέπουμε μέλη σας να εγκαταλείπουν απορρίμματα αμέσως μετά την διέλευση των απορριμματοφόρων. Ακόμα
εγκαταλείπονται απορρίμματα και σε χώρους που δεν υπάρχουν  κάδοι  απορριμμάτων.
2.            Επίσης διαπιστώθηκε ότι μεγάλα καταστήματα, «γεμίζουν» τους υπάρχοντες κάδους με υλικά συσκευασίας, χωρίς να τα συμπιέζουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οφείλουν ή να διαθέτουν μηχανή συμπίεσης ή να τα μεταφέρουν στον χώρο παραλαβής για μεταφορά στη Χαλκίδα.
3.            Επίσης είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 25 Μαΐου 2020, όπου κάποιος άφησε στους κάδους του ΚΕΠ υπολείμματα και «τομάρια» προβάτων. Είναι δε σύνηθες φαινόμενο κενά συσκευασίας αλιευμάτων να τα αποθέτουν κάποιοι από τους πωλητές σε κάδους, αλλά και έξω από αυτούς. Επίσης και καταστήματα εστίασης αποθέτουν σε κάδους υπολείμματα τροφών.
4.            Η   Κοινότητα Κύμης ζητά:
                    α.  Τα μέλη σας να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους, τις ημέρες που δεν περνούν απορριμματοφόρα.
                   β.   Να μην αφήνουν τα απορρίμματά τους εκτός  κάδων απορριμμάτων.
                 
                   γ.  Να μην αφήνουν τα απορρίμματά τους εκεί όπου δεν υπάρχουν  κάδοι απορριμμάτων.
                   δ.  Να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στους προβλεπόμενους χώρους.
           5.      Μετά τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι       θα λάβουμε αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην συνεχίσουν να συμβαίνουν τα παραπάνω αναφερθέντα.
          6.       Επί πλέον το κόστος των επί πλέον εργασιών καθαριότητας θα χρεώνεται στην Ένωσή σας.
          7.       Τέλος σας ζητάμε να προτείνετε χώρους για την τοποθέτηση κάδων μικρών και μεγάλων και σημεία συγκέντρωσης υπολειμμάτων αλιευμάτων και καταστημάτων εστίασης.
          8.       Επίσης σας ζητάμε να αναλάβετε το καθημερινό «άδειασμα» των μικρών κάδων που τοποθετήθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο και πλησίον καταστημάτων μελών σας και την αντικατάσταση της «μικρής σακούλας απορριμμάτων» .
          9.       Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, ιδιαίτερα εκείνα   που στα απορρίμματά τους υπάρχουν υπολείμματα τροφών, για τα παραπάνω

          Η υποχρέωση της καθαριότητας της   Κοινότητας Κύμης και ιδιαίτερα της Ιστορικής έδρας του Δήμου, είναι υποχρέωση όλων και όχι μόνο των συνεργείων καθαριότητας.

          Σας ευχαριστώ για τον χρόνο   και την προσπάθειά σας για μια καθαρή γειτονιά και μια καθαρή πόλη.

                                                                                      Ο
                                                                    Πρόεδρος της  Κοινότητας  Κύμης