MY KTEO

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δήμος Ερέτριας: Την παραίτηση του Αντώνη Ανδρουλάκη ζητά η Βούλα Αμερικάνου

Την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας Αντώνη Ανδρουλάκη ζητά η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βούλα Αμερικάνου, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρα, «ουσιαστικά και ηθικά απαράδεκτη».
Σύμφωνα με την κ. Αμερικάνου, ο κ. Ανδρουλάκης κατά την τελευταία συνεδρίαση αναφέρθηκε επιλεκτικά σε έγγραφο που του κατατέθηκε και αναφερόταν σε κάποιες δικαστικές διαμάχες της ιδίας που αφορούν σε ιδιωτικές διαφορές και που κάποιες εκ των οποίων δεν έχουν καν τελεσιδικήσει. Ενώ δεν προέβη σε ενημέρωση της κ. Αμερικάνου πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Επίσης η δημοτική σύμβουλος κατηγορεί ευθέως ότι επιλεκτικά και εσκεμμένα «ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να ενημερώσει το σώμα για την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία υπήρχε στα έγγραφα που του είχαν παραδοθεί με Πρωτόκολλο του Δήμου και που πιθανόν να δικαιώνει την ίδια, ενώ παράλληλα να στέλνει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που ίσως ήταν αντίθετοι με τα συμφέροντα του Δήμου». Μάλιστα η Βούλα Αμερικάνου τον χαρακτηρίζει απαράδεκτο, αλλά όχι αθώο ηθικά, καθώς το επίπεδό του και η μόρφωσή του δεν επιτρέπει τέτοια ατοπήματα, όπως η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει. Μάλιστα, η Βούλα Αμερικάνου έκτος από την παραίτηση του Αντώνη Ανδρουλάκη ζητά και τη δημόσια συγνώμη του.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της Βούλας Αμερικάνου:

Μετά τα σημερινά γεγονότα στο Δήμο Ερετρίας, την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαράδεκτη ουσιαστικά αλλά και ηθικά συμπεριφορά του Προέδρου του ΔΣ Κ.Ανδρουλάκη Αντώνη προς το πρόσωπό μου ως Δημοτικού Συμβούλου, δεν μου μένει κάτι άλλο από το να ζητήσω, την άμεση παραίτησή του και την δημόσια συγνώμη του.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πρόεδρος του ΔΣ στην συνεδρίαση αναφέρθηκε επιλεκτικά σε έγγραφο που του κατατέθηκε και αναφερόταν σε κάποιες δικαστικές διαμάχες, που κάποιες από αυτές δεν έχουν τελεσιδικήσει σύμφωνα με τον νόμο, αναφέροντας πολλές φορές το όνομά μου (υποθέσεις που αφορούν ιδιωτικές διαφορές, και χωρίς καμία ενημέρωση σε εμένα ως όφειλε εκ του ρόλου του ως πρόεδρος του ΔΣ) και επιλεκτικά απέφυγε να ενημερώσει και να αναγνώσει στο σώμα την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με αριθ.5/Α/2020 της Κας ΛΙΟΥΛΗ η οποία υπήρχε στα έγγραφα που του είχαν παραδοθεί με Πρωτόκολλο του Δήμου, που πιθανόν να με δικαιώνει και να στέλνει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που ίσως ήταν αντίθετοι με τα συμφέροντα του Δήμου.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
 αλλά όχι αθώος ηθικά, καθώς το επίπεδό του και η μόρφωσή του δεν επιτρέπει τέτοια ατοπήματα.