Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ρεβύθια σαλάτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβύθια σαλάτα

Υλικά Συνταγής:
2 φλ. ρεβύθια βρασμένα
1 παντζάρι βρασμένο
2 καρότα τριμμένα
1 αβοκάντο σε καρέ

1/2 φλ καθαρισμένο ρόδι
2 φρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό
2 κ.σ άνηθο
2 κ.σ δυόσμο
1/2 φλ κινόα κόκκινη βρασμένη (ή φαγόπυρο)
1/2 φλ. σταφίδες
φύλλα από σπανάκι (ή ρόκα)
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 κ.σ ξύδι από κρασί
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι η πετιμέζι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Τα ρεβύθια σαλάτα, είναι ιδανικό vegan γεύμα που σας χορταίνει και φέρνει γρήγορα κορεσμό ειδικά αν κάνετε διατροφή.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβυθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγείρεμένα από ρεβύθια σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα.

Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στη σαλάτα με ρεβύθια ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

Τα ρεβύθια σαλάτα, σηκώνουν μαρινάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση τα φύλλα σαλάτας θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρετε.

Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βότανα.

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο.

Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού. Χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για πλήρες γεύμα η ταπεράκι στο γραφείο.


argiro.gr