MY KTEO

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Νίκος Μαστροκώτας: «Έχετε καταντήσει τα συμβούλια θεατρική παράσταση να κάθονται στα καφενεία να πίνουν τσίπουρο οι πολίτες»

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κύμης Αλιβερίου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΚΑ Νίκος Μαστροκώστας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
για τα προβλήματα που προκύπτουν στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου και τις οφειλές προς την Επιχείρηση, εστίασε στην ουσία του θέματος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, που κατά κοινή ομολογία υπερβαίνουν εαυτόν για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της ΔΕΥΑΚΑ.

Ο Νίκος Μαστροκώστας, αφού αναφέρεται στα πολλά και αντικειμενικά προβλήματα του δικτύου ύδρευσης του Δήμου, που μετρά ατελείωτα χιλιόμετρα, καταφέρεται κατά του συνόλου της αντιπολίτευσης και του τρόπου που αντιμετωπίζει το θέμα αυτό: «Έχετε καταντήσει τα συμβούλια θεατρική παράσταση να κάθονται στα καφενεία να πίνουν  τσίπουρο οι πολίτες και να βλέπουν  τσάμπα θέατρο».

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μαστροκώστας δήλωσε:

Ένα μεγαλύτερο μπράβο πρέπει να πούμε στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚΑ, που δύο υδραυλικοί υπάρχουν για Ταμηναίων και Δυστίων, ένας για την ενότητα Αυλωνος και ένας στην Κύμη, με βοηθούς εποχικό προσωπικό και να φτιάχνουν βλάβες σε χιλιόμετρα  αρχαίου δικτύου και πάνω από 200 αντλιοστάσια με μηχανολογικές και ηλεκτρονικές βλάβες που ευνόητο είναι να γίνονται και δεν είναι θέμα  συντήρησης γιατί αυτές χαλάνε ή καίγονται οι κινητήρες, χωρίς προειδοποίηση όπως συμβαίνει παγκοσμίως. Όλα αυτά σε 104 χωριά και οικισμούς και τολμούν κάποιοι  δημοτικοί σύμβουλοι και κάποιοι άλλοι χωρίς να έχουν σχέση με το αντικείμενο αυτό και μόνο για να δείξουν  ότι  ενδιαφέρονται ή για αντιπολίτευση  να φέρνουν θέμα στο συμβούλιο για  2  βλάβες που ήθελαν αντικατάσταση αντλιών και απόφραξη  κεντρικού αγωγού  χιλιομέτρου στο Πόρτο Μπούφαλο που είχαν φτιαχτεί είδη. Με ένα τηλεφώνημα θα  είχαν τις όλες τις απαντήσεις  αντί να  συζητάμε για ώρες ένα θέμα που είχε τελειώσει και δεν υφίσταται πλέον, και μετά λένε ότι τα συμβούλια κρατούν 6 ώρες. Ποιανού ευθύνη είναι; Κάνετε κόντρα ποιος θα φέρει τα πιο πολλά  θέματα και τα ήδη τακτοποιημένα  και γίνετε κουβέντα καφενείου για να περνά η ώρα. Έχετε καταντήσει τα συμβούλια θεατρική παράσταση να κάθονται στα καφενεία να πίνουν  τσίπουρο οι πολίτες και να βλέπουν  τσάμπα θέατρο  και καλά κάνουν.  Οι βλάβες δεν γίνονται με τηλεκοντρόλ να το πατήσεις και να φτιαχτεί. Πρέπει να βγάλεις τις αντλίες από βάθος πολλών μέτρων, να βρεις την αντλία και αν δεν υπάρχει να έρθει από Αθήνα, να τοποθετηθεί με τις σωλήνες σε αρκετό βάθος, να προσαρμοστεί και το δίκτυο  να πάει στα σπίτια . Βλάβες έχει καθημερινά  πάμπολλες ένα υπέρογκο και παλαιό  δίκτυο  χιλιόμετρων και με χρέη χρόνων των καταναλωτών προς την ΔΕΥΑΚΑ  3.000.000 ευρώ. Με τα λόγια από τον καναπέ δεν κουράζετε κανείς ούτε πληρώνει.  Μπράβο στο προσωπικό της ΔΕΥΑΚΑ και σε όλους .