Evia Top: Σίμος Κεδίκογλου: «Ζήτημα Δημοκρατίας η υπόθεση Παππά»

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Ζήτημα Δημοκρατίας η υπόθεση Παππά»


Φαιδρές χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τις δικαιολογίες που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για την υπόθεση Μιωνή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θέμα 104,6», στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» ανέφερε, ότι το έργο της κυβέρνησης, το οποίο
συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση, είναι το πώς θα αναδιατάξουν και θα ανορθώσουν την οικονομία της χώρας, διαφυλάσσοντας-ταυτόχρονα-τα κεκτημένα στον αγώνα που έκαναν για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ απέδωσε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες  στην αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν έχει αποφασίσει ποιο επιχείρημα να υιοθετήσει, κάνοντας λόγο για αντιπερισπασμό είτε για την υπόθεση Novartis, είτε για τη λίστα των Μέσων Ενημέρωσης , είτε ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό για την ύφεση.
Ο βουλευτής τόνισε, ωστόσο, ότι τα όσα ακούγονται και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι σοβαρότατα σε ό, τι αφορά το Πολίτευμά μας,  σε ό, τι αφορά τη Δημοκρατία μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που ακούγονται δεν είναι μία προσπάθεια να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι μία προσπάθεια να πληγεί η Δημοκρατία μας, να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη, είναι μία προσπάθεια κατάλυσης της διάκρισης των εξουσιών. Αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα και θα πρέπει να μας απασχολεί όχι σε επίπεδο διακομματικής αντιπαράθεσης, αλλά σε ό, τι αφορά το Πολίτευμά μας και τους Θεσμούς μας και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό.»
Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα εκείνοι που ξεκίνησαν μία προσπάθεια να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα υπενθυμίζοντας τη στιγμή που  κ. Πικραμένος, βουρκωμένος ενίστατο για την προάσπιση της αθωότητάς του, σήμερα είναι οι ίδιοι που βρίσκονται στη θέση να δρέπουν τον καρπό αυτών ακριβώς των άθλιων προσπαθειών τους.  Σε ό, τι αφορά την υπόθεση Παπασταύρου ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία ακόμα αθλιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γιατί ο  κ. Παπασταύρου έχει απαλλαγεί με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνονταν οι προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης οπότε για μία ακόμα φορά δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα εις βάρος του. «Και πάλι –είπε- προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το άθλιο επιχείρημα, γεγονός που  είναι ενδεικτικό της ένδειας επιχειρημάτων που έχουν. Τους  λυπάμαι, αλλά είναι άξιοι της τύχης τους».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση, την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες μετά την πανδημία και την αγωνία που υπάρχει για το πώς θα μπορέσουν να ανορθώσουν την οικονομία μας τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει και η ανησυχητική είδηση από την  Ευρώπη ότι πιθανότατα θα κλείσει τις πόρτες σε τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα, επεσήμανε:
«Είναι μία δύσκολη κατάσταση,  πρέπει να ανορθώσουμε, αλλά και να αναδιατάξουμε την οικονομία μας, πρέπει να διδαχθούμε από την υγειονομική κρίση σε ότι αφορά τις συνέπειες στην οικονομία, που πρέπει να έχει πιο πολλά θεμέλια και να μη στηρίζεται τόσο πολύ στον τουρισμό, γιατί έτσι είμαστε ευάλωτοι. Είναι σημαντικό να δούμε που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα στον αγροδιατροφικό τομέα. Στην Εύβοια έχουμε εύφορους κάμπους, Ιστιαίας, του  Μαντουδίου και των  Ψαχνών, που οι μισοί παραμένουν  ακαλλιέργητοι. Θα πρέπει να δούμε, πως θα αναδείξουμε τον αγρότη επιχειρηματία, μικρό και μεσαίο, δίνοντάς του τα κατάλληλα εργαλεία, τη  γεωτεχνική υποστήριξη και την οικονομική πληροφορία» και συνέχισε:  «Υπάρχει σχέδιο και ήδη έγιναν κινήσεις στον αγροτικό τομέα. Με το νομοσχέδιο του που πέρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης μπαίνουν οι βάσεις να αξιοποιήσουν οι αγρότες τον πλούτο της γης και των θαλασσών μας και έπεται συνέχεια, καθώς  ετοιμάζεται και άλλο νομοσχέδιο. Φυσικά, το ζητούμενο είναι  να κατευθυνθούν και κεφάλαια σε αυτούς τους τομείς, κάτι που θα επιτευχθεί εάν υπάρχει ένα επιχειρηματικό εγχείρημα που μπορεί να αποδειχθεί αποδοτικό».
Τέλος, σε  ό, τι αφορά τον τουρισμό ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής με τον οποίο συζήτησαν τους τρόπους προβολής της Εύβοιας, ενός πανέμορφου, αλλά άγνωστου-όπως σημείωσε- παράδεισου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αξίζει να τον επισκεφθούν, υπογραμμίζοντας, ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν αρκεί να το  πιστέψουμε.