MY KTEO

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Με επιτυχία στέφθηκε η δράση δωρεάν μετρήσης οστικής πυκνότητας

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσε από 2 έως 11 Ιουνίου
δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη  διάγνωση της οστεοπόρωσης.       

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε πέντε Κοινότητες του Δήμου (Ψαχνά, Τριάδα, Μακρυκάπα, Καθενοί και Πολιτικά) από το προσωπικό του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς εξετάστηκαν συνολικά 381 άτομα από τα οποία, 180 βρέθηκαν να πάσχουν από οστεοπενία και 26 άτομα από οστεοπόρωση.

Το συντονισμό και τη διοργάνωση της δράσης είχε η Αντιδήμαρχος Υγείας Σοφία Αφένδρα που δήλωσε ότι η οστεοπόρωση από πλευράς συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διάγνωση της. Η πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων σκοπό έχει την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση με κύριο μέλημά μας την υγεία των δημοτών μας.             

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει  να υλοποιεί όσον το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματά του και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.
 
Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Ψαθας Γεώργιος, τόνισε τη μεγάλη σημασία υλοποίησης των προληπτικών προγραμμάτων που γίνονται στον Δήμο και μαζί με την Αντιδήμαρχο ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν, τους προέδρους των κοινοτήτων , το προσωπικό του Βοήθεια Στο Σπίτι καθώς και το ΕΔΔΥΠΠΥ που όλοι μαζί συντέλεσαν στην επιτυχία της δράσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «Η προαγωγή της υγείας των δημοτών αποτελεί προτεραιότητά μας και βασική φιλοσοφία του Δικτύου. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να μη στερείται κανένας δημότης το δικαίωμα της πρόληψης σε όποιο μέρος της Ελλάδος κι αν βρίσκεται».