MY KTEO

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Όχι στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου ΓΝ ΚΥ Κύμης


Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων Κύμης
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Λίγες μόλις μέρες μετά την άρση των μέτρων, η κυβέρνηση που μέχρι χτές καλούσε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους ήρωες με τις μάσκες, δείχνει για μια άλλη φορά το πραγματικό πρόσωπο της.
Αντί να προχωρήσει σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ,σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντί να στελεχώσει το ήδη υποβαθμισμένο Ε.Σ.Υ που πάσχει από χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, θεωρώντας την κρίση ευκαιρία, εντείνει την επίθεση της ενάντια σε κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα που έχει απομείνει όρθιο.                                        
Μετά από 4 μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση χωρίς να έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να θωρακίσει την υγεία, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια για το πόσο καλά αντιμετώπισε την κρίση. Βέβαια εμείς οι υγειονομικοί, ξέρουμε καλά πως όλη αυτή πλαστή εικόνα είναι ένα ψέμα και πως εξακολουθούμε να είμαστε το ίδιο ανέτοιμοι και αθωράκιστοι σε κάθε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Με ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες διαγνωστικά tests για τους εργαζόμενους και τον λαό, χωρίς εξοπλισμό και στελέχωση των νοσοκομείων , χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς επαρκές κλίνες ΜΕΘ. Η κυβέρνηση χωρίς να έχει πάρει κανένα μάθημα από όλη αυτή την παγκόσμια κρίση, εξακολουθεί να εγκληματεί εις βάρος του ελληνικού λαού με μοναδική της έγνοια να στηρίζει τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατες.            
Για άλλη μια φορά επιχειρούν να καλύψουν τα κενά με μπαλώματα <<εκ των ενόντων>>, με μετακινήσεις προσωπικού , εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ,ζητήθηκε από την 5η ΥΠΕ μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο μας για κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ Σκύρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ενέργεια αυτή υποδηλώνει την πρόθεση του Υπουργείου όχι μόνο να μην γίνουν προσλήψεις, αλλά να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες με μετακινήσεις προσωπικού. Αποδεικνύει πως δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την λειτουργία ενός συστήματος υγείας που  θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ ενίσχυσαν και ενισχύουν την επιχειρηματική δράση στην Δημόσια Υγεία με νοσοκομεία που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις , με ελαστικές σχέσεις εργασίας και χωρίς δικαιώματα. Η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας από υγειονομικούς όχι μόνο δεν αποτελεί λύση ,αντίθετα περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση υπονομεύοντας και απαξιώνοντας την εύρυθμη λειτουργία του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο. Καθιστά επισφαλή την λειτουργία του Νοσοκομείου αφού λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να εργάζεται σε ακόμα πιο αυξημένες συνθήκες εντατικοποίησης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τόσο του προσωπικού αφού αυτό θα μειώσει αντί να αυξήσει τις υπηρεσίες ΠΦΥ..      Ενός προσωπικού ήδη εξουθενωμένου μετά από μια τετράμηνη καραντίνα, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε πως η απόφαση της ΥΠΕ για μετακίνηση προσωπικού είναι εντελώς ανεύθυνη και δεν συναινούμε στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας. Κατανοούμε τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΥ Σκύρου, δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε κάθε διεκδίκηση του και τους καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση  στα κοινά μας αιτήματα για προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Απαιτούμε ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση του προσωπικού και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια πειθαναγκασμού των συναδέλφων που δεν θέλουν να μετακινηθούν διαφορετικά θα προβούμε σε κινητοποιήσεις. Ζητάμε να πάρει άμεσα θέση η Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και το Επιστημονικό Συμβούλιο σε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης του νοσοκομείου μας.  Καλούμε την Αναπληρώτρια Δ/κήτρια κα Αγγελοπούλου ,τον Δήμο να πάρουν δημόσια θέση τόσο στο ζήτημα μετακίνησης του προσωπικού, όσο και στην υποστελέχωση των δομών της περιοχής μας.
Παλεύουμε για :
          Μονιμοποίηση των ΟΑΕΔ,Επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
          Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του ΓΝ Κύμης και του ΚΥ Σκύρου.
          Ένταξη στα ΒΑΕ-Όχι στην σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα.
          Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία