MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΑΑΔΕ: Ενοποιούνται εφορίες – Απλοποιούνται συναλλαγές και διαδικασίες

Σε καταργήσεις εφοριών προχωρεί ηΑνεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διευρύνοντάς παράλληλα το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αξιοποιώντας καλύτερα τους εργαζομένους.
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μελετώντας ποιοτικά και ποσοστικά το νέο τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται σταδιακά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, έδωσε το πράσινο φως για τις νέες παρεμβάσεις.

Στόχος είναι η παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και του χρόνου, που απαιτείται για τις συναλλαγές με την εφορία.

Έτσι, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας (δηλαδή χωρίς φορολογικό έλεγχο) της Αττικής, με τις πλήρους αρμοδιότητας εφορίες της ευρύτερης περιοχής τους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η κίνηση αυτή επιφέρει οφέλη για όλους. Στις μικρές εφορίες ο μέσος αριθμός υπαλλήλων είναι λιγότεροι από 20, ήτοι 60% λιγότεροι από το αντίστοιχο προσωπικό εφοριών πλήρους αρμοδιότητας. Αυτό σημαίνει πως στους εργαζόμενους των εφοριών αυτών, αναλογεί πολύ περισσότερος όγκος εργασιών από ό,τι τις μεγάλες εφορίες.

Τέλος, εξοικονομήσεις θα προέλθουν και από άλλες πηγές. Είναι ενδεικτικό πως για τις πρώτες έξι εφορίες που σχεδιάζεται να ενοποιηθούν με πλησιέστερες μεγάλες εφορίες τους, το ετήσιο κόστος των ενοικίων αγγίζει τα 900.000 ευρώ!


www.cnn.gr