MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της ΕΠΣΕ από τα Σωματεία – Μέλη της


Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Διοικητικός - Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2021 της ΕΠΣ Εύβοιας κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση,  που πραγματοποιήθηκε με τα 52 από τα 62 Σωματεία της Εύβοιας να δίνουν το «παρών».
Τον Διοικητικό Απολογισμό έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα του τελευταίου έτους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο των επιτροπών πρωταθλημάτων και κυπέλου: «Όλες  ανεξαιρέτως οι επιτροπές μας λειτούργησαν κανονικά και έφεραν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε, ανάλογα με το αντικείμενό τους». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ρέτσας έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή μικτών ομάδων  που ασχολήθηκε με τις μικτές ομάδες της Ένωσης στις κατηγορίες  Κ12 και Κ14 , με τη διαδικασία στελέχωσης αυτών σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές, την παρακολούθηση όλων των αγώνων με τη συμμετοχή της σε όλες τις αποστολές και με πολλά άλλα θέματα που αφορούσαν  τις ομάδες αυτές. « Αν και τα αγωνιστικά αποτελέσματα, δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαμε θεωρούμε πως τα πρωταθλήματα αυτά είναι η πηγή  από την οποία παράγονται  οι κορυφαίοι παίκτες.  Σ΄ αυτές τις αναπτυξιακές ηλικίες βρίσκεται το μέλλον του ποδοσφαίρου και  μάλιστα  στις  ποδοσφαιρικές  Ενώσεις. Σκοπός των διοργανώσεων αυτών, είναι η ανάδειξη ταλέντων, η αξιοποίησή τους από τα σωματεία και η στελέχωση των εθνικών ομάδων. Σκοπός επίσης είναι,  να δώσουμε τη δυνατότητα   σε πολλά νέα παιδιά  να αναδείξουν το ταλέντο τους.  Στο νομό μας υπάρχουν ποδοσφαιρικά ταλέντα και θα πρέπει  με κάθε τρόπο να τα αναδείξουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να τα προωθήσουμε και να τα  στηρίξουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.

Επίσης ο κ. Ρέτσας έκανε γνωστό ότι μετά την αναδιάρθρωση και την τροποποίηση της σχετικής προκήρυξης, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο τα πρωταθλήματα  της Ένωσης  θα διεξαχθούν ως εξής: Η  Α΄ Κατηγορία με 16 ομάδες, η  Β΄ με 32 και η Γ΄ με αριθμό ανάλογο των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ενώ για τα πρωταθλήματα της μεθεπόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022 η ΕΠΣΕ έχει ετοιμάσει ήδη τη σχετική προκήρυξη.

Ο Γιάννης Ρέτσας επεσήμανε έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει  τα σωματεία μετά και την πανδημία του κορωνοιοϋ, η διοίκηση απευθύνθηκε εγγράφως στους δημοτικούς  άρχοντες του νομού μας  και ζήτησε από τη δική τους πλευρά, να στηρίξουν  οικονομικά - στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους - τα ερασιτεχνικά σωματεία  που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμους τους. Επίσης ζήτησε εγγράφως  από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επανεξετάσει το θέμα της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών και να δώσει παράταση για μεγαλύτερο χρόνο,  λαμβανομένου υπόψη ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν τη δομή και τη διοικητική οργάνωση που έχουν τα επαγγελματικά και να επανεξετάσει το θέμα του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί λύση και για την προστασία όλων των εμπλεκομένων, αλλά και για την όσο μικρότερη απώλεια οικονομικών πόρων για τα σωματεία.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ αναφέρθηκε και στην ίδρυση αθλητικού μουσείου στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού γηπέδου: «Απευθυνθήκαμε για το σκοπό αυτό στον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό καθώς και στην δήμαρχο Χαλκιδεών Ελενα Βάκα και  ζητήσαμε την παραχώρηση αίθουσας «προκάτ» κατασκευής για την τοποθέτηση του σπουδαίου υλικού των εφημερίδων  «ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ» και «ΤΟΛΜΗ» και λάβαμε τη διαβεβαίωση ιδιαίτερα από τη δήμαρχο ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Στη συνέχεια από τη δική μας πλευρά μας θα καταλάβουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ταξινόμηση και αξιολόγησή του αρχειακού υλικού. Το Ενωσιακό γήπεδο αποτελεί για μας προτεραιότητα. Μετά από μια σειρά έργων που έχουμε δρομολογήσει ευελπιστούμε να μετατρέψουμε το χώρο σε αθλητική κυψέλη».




Αμέσως μετά το λόγο πήραν εκπρόσωποι των σωματείων – μελών της ΕΠΣΕ, που σε γενικές γραμμές εξήραν τις προσπάθειες που γίνονται. Υπήρχαν όμως και φωνές, όπως εκείνη του Προέδρους της Προποντίδας Μπάμπη Κουσκούτη, που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο εφαρμογής της προκήρυξης σχετικά με το ποιες ομάδες θα παραμείνουν ή θα πέσουν στις επόμενες κατηγορίες, εξηγώντας ότι επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε η σχετική προκήρυξη δημιουργώντας έτσι αδικίες. Ο κ. Κουσκούτης θέλοντας να δείξει την δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση.

Όσον αφορά στα Οικονομικά της Ένωσης ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ ανέφερε: «Η Ένωση στις 30/6/2019 παρουσίασε οφειλές της τάξεως των 34.867 ευρώ. Με συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. καταφέραμε ένα χρόνο μετά να καλύψουμε όλες τις οφειλές και αυτή τη στιγμή η Ένωση να έχει και ένα μικρό αποθεματικό. Όλο αυτό έγινε με προγραμματισμό, οικονομική οργάνωση και περικοπές δαπανών. Στόχος μας η οικονομική ευρωστία της Ένωσης προκειμένου να μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες οικονομικές συμφωνίες προς  όφελος των σωματείων ώστε να καταφέρουμε να τα ενισχύσουμε οικονομικά.  Για την φετινή περίοδο πρόθεση μας είναι η μείωση των παραβόλων συμμετοχής σε σχέση με την περσινή περίοδο τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές με μικρότερη στην  Α ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και μεγαλύτερη στη Β΄ και στη Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Το ίδιο και στο Κύπελλο. Επίσης σκοπεύουμε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών να παρέχουμε δωρεάν διαιτησίες και σημαντικά μειωμένο εξοδολόγιο  στη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Τα σωματεία που θα επαναδραστηριοποιηθούν για τη φετινή περίοδο δεν θα πληρώσουν παράβολο συμμετοχής».

Στα μέλη μοιράστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του περασμένου έτους (2019), καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2021 αναλυτικά και έγιναν δεκτά ομόφωνα.