MY KTEO

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Στενή: Πλήθος κόσμου στην κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος Δίρφυς


Ένα ξεκάθαρο όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο όρος Δίρφυς ήταν τα μήνυμα που έστειλαν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής κι όχι μόνο, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Στενής. Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής "Η Δίρφυς" και ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας ήταν οι δυο φορείς που ανέλαβαν την διοργάνωση της κινητοποίησης αυτή και κατάφεραν να συσπειρώσουν γύρω τους  πολλούς και διαφορετικούς φορείς, που μπορεί κατά τα άλλα να τους χωρίζουν πολλά. Τους ενώνει όμως η κοινή τους αντίληψη στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, όπως φάνηκε από τις ομιλίες τους.

Μεταξύ άλλων το λόγο πήραν ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης, ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Στερεά Υπεροχής Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Πέτρος Κορώνης, Πααναγιώτης Ματράκας και Αντρέας Φραντζής, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Αναστασία Μπουροδήμου και Γεωργία Πύθουλα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στενής Γρηγόρης Παπαγεωργίου, οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών και οικολογικών συλλόγων Κύμης, Άτταλης, Μακρυμάλλη, Ερέτριας, καθώς και πολίτες της περιοχής. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού και Ορειβατικού Συλλόγου Στενής "Η Δίρφυς" Βάσω Μελλά.

Στην κατάμεστη πλατεία Στενής οι φωνές όλων ενώθηκαν και δήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην οροσειρά της Δίρφυς. Επίσης, ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα κλιμακωθεί αν δεν υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς.