MY KTEO

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Κατούνης: Τα τελευταία είκοσι χρόνια κανένα μεγάλο έργο δεν εντάχθηκε

Ολοι συμφωνούμε ότι η Εύβοια, αν και διαθέτει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες, δυστυχώς τα τελευταία είκοσι χρόνια κανένα μεγάλο έργο δεν εντάχθηκε για να κατασκευαστεί στα τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, που διαχειρίστηκε η Χώρα μας.
Είναι αλήθεια ότι τα έργα διαπλάτυνσης, που άρχισαν να γίνονται με ίδια κονδύλια από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και συνεχίζονται να γίνονται και από την σημερινή, βελτιώνουν τον υπάρχοντα δρόμο στο Τμήμα Ψαχνά-Προκόπι, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα.

Είναι αλήθεια οτι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν από την έλλειψη ενός σύγχρονου οδικού άξονα με τις παρακαπτήριους οδούς, όπως είναι αυτός που είχε προταθεί από την εποχή των μεγάλων κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας. Ο παραλιακός δρόμος Πολιτικά - Λίμνη μέσω Καντηλίου .

Ενός έργου τριάντα τριών χιλιομέτρων (33), για τον οποίο η Νομαρχία Εύβοιας είχε προβεί στη σύνταξη οριστικής τεχνικής μελέτης από το 1989 και περιβαλλοντικής από το 1998.

Ενός έργου με ανταποδοτικό χαρακτήρα, λόγω του μικρού χρόνου απόσβεσης, που παρέχει άνεση και ασφάλεια , που συντομεύει κατά πολύ την διαδρομή και συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων και δύσκολων περιστατικών υγείας.

Ενός έργου, που δίνει αξιόπιστη λύση στο Εθνικό θέμα της εναλλακτικής οδικής ζεύξης Βορρά - Νότου.

Η Εύβοια δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις στην προώθηση των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων. Γι'αυτό είναι καιρός ποιά, για λόγους δικαιοσύνης, αλλά και σωστής αναπτυξιακής θεώρησης, τώρα που η πατρίδα μας θα εισπράξει 32.5 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Εύβοια να διεκδικήσει και να εισπράξει τα ποσά που απαιτούνται για την κατασκευή του παραλιακού δρόμου Πολιτικά - Λίμνη μέσω Καντηλίου, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναφέρονται πιο πάνω.