MY KTEO

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Εύβοια: Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για τα νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 51/11.06.2020 με το οποίο συνιστώνται 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια, που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Τα εν λόγω Πυροσβεστικά Κλιμάκια δεν διαθέτουν διοικητική αυτοτέλεια και στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και εθελοντές πυροσβέστες, που ανήκουν στην υπηρετούσα δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Σταθμών υπαγωγής τους. Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ορίζεται το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους.
Πιο αναλυτικά, τα Πυροσβεστικά κλιμάκια που συνιστώνται είναι τα εξής:
Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Στενή της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οδ. Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Σταυρό της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οε. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αιδηψό της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οστ. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Βασιλικά της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οζ. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κοκκινομηλιά της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οη. Στο Δήμο Καρύστου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Στύρα της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οθ. Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Αχλάδι της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
π. Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Δαφνούσα της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.