MY KTEO

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Επτά προκαταλήψεις που βάζουν όρια στην σεξουαλική απόλαυση

Όπως όλες οι έντονες εμπειρίες της ζωής, έτσι και το σεξ έχει πολλούς μύθους να το ακολουθούν. Μύθους που ακόμη κι όταν δεν είμαστε πια παιδιά μας ακολουθούν και συχνά μας προβληματίζουν.
Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους 7 συνηθέστερους μύθους για το σεξ, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Women’s Heatlh.

· Οι άνδρες φτάνουν στην κορυφή της σεξουαλικής επιθυμίας στα 18, ενώ οι γυναίκες στα 28 Μην ανησυχείτε, η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι καταδικασμένη σε καμιά ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι η τεστοστερόνη στους άνδρες φτάνει στα ανώτατα επίπεδα στην ηλικία των 18 ετών, αλλά αποτελεί μόνο έναν μικρό παράγοντα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Όσο για την σεξουαλικότητα της γυναίκας, αυτή δεν έχει όριο ηλικίας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

· Το σημείο G δεν υπάρχει Πρόσφατη έρευνα γάλλων επιστημόνων απέδειξε ότι αυτό το «άπιαστο» ερωτογενές σημείο υπάρχει. Σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο και την ουρήθρα, αλλά το αν θα αποκαλύψει τα μυστικά του εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από το πόσο λεπτοί είναι οι ιστοί στο σημείο αυτό. Ακόμα σημαντικότερη όμως, αποδεικνύεται η αφοσίωση και η επιθυμία του συντρόφου να το ανακαλύψει.

· Οι άνδρες έχουν μόνο έναν οργασμό Η άποψη αυτή αποτελεί παρεξήγηση. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι η εκσπερμάτιση είναι η έκφραση του οργασμού. Είναι βεβαίως η κορύφωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός μας δεν βιώνει και άλλους οργασμούς κατά την διάρκεια της πράξης.

· Το μέγεθος μετράει Το θέμα ταμπού του σεξ. Απασχολεί τους άντρες κάθε ηλικίας και είναι θέμα συζήτησης για όλες τις γυναίκες. Ας μην φορτώνουμε τους άντρες αγωνίες και ενοχές. Ο μύθος αυτός δεν ισχύει. Το θέμα στην σεξουαλική χημεία είναι ο έλεγχος που έχει ο κάθε σύντροφος επάνω στο σώμα του και η επιθυμία του για τον άλλο.

· Δεν κινδυνεύουμε από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα μέσα στο νερό Ο μύθος αυτός όχι μόνο δεν είναι αληθινός, αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνος. Η αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική επαφή μέσα σε υδάτινο περιβάλλον (μπανιέρα, θάλασσα, πισίνα) θέλει μεγάλη προσοχή. Το νερό, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, ξεπλένει την φυσική λίπανση του οργανισμού με αποτέλεσμα κατά την επαφή να δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή. Λόγω της τριβής, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και ιούς.

· Δεν θα μείνω έγκυος, εάν κάνω σεξ στην διάρκεια της περιόδου Οι γυναικολόγοι είναι ξεκάθαροι. Μπορείς να μείνεις έγκυος σε όλη την διάρκεια του κύκλου σου. Ακόμη κι αν κάνεις σεξ την πρώτη ημέρα της περιόδου, μην ξεχνάς το προφυλακτικό σου. Το σπέρμα έχει την ικανότητα να επιβιώνει μέσα στον κόλπο ακόμη και για πάνω από μια εβδομάδα, οπότε εάν έχουμε ωορρηξία την πρώτη εβδομάδα του κύκλου, οι πιθανότητες σύλληψης είναι πολλές.

· Οι ερωτικές ταινίες είναι μόνο για τους άντρες Οι γυναίκες όχι μόνο δεν είναι αρνητικές απέναντι στις ερωτικές ταινίες, αλλά όπως απέδειξαν ερευνητές του Washington University School of Medicine η επίδρασή αυτών στον γυναικείο εγκέφαλο είναι κατά πολύ ίδια με εκείνη στον ανδρικό.

govastileto.gr