MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Η Κοινότητα Αλιβερίου για τα αδέσποτα στην παραλία του Καράβου


Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαδιόχος και τα μέλη της Κοινότητας Αλιβερίου θα ήθελαν να ενημερώσουν, σχετικά με το θέμα των επιθετικών αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερα με αυτά στην παραλία του Καράβου τα εξής:

 -Μετά από πολλά παράπονα για επιθετική συμπεριφορά των εν λόγω σκυλιών και με συμβάντα με δάγκωμα και τραυματισμού συμπολιτών μας, η Κοινότητα μας συνήλθε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 σε συνεδρίαση με μοναδικό της θέμα αυτό της "Αντιμετώπισης κατάστασης αδέσποτων ζώων" όπως φαίνεται και στο πρακτικό που αναρτούμε. Στο συγκεκριμένο συμβούλιο υπήρξε και ενημέρωση των μελών της Κοινότητας μας, από τον καθ' ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Δημά Κων.

-Στις 12 Μαΐου 2020 με έγγραφό μας (το οποίο αναρτούμε) κάνουμε γνωστό στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο το οποίο κοινοποιούμε στον κ. Δήμαρχο αλλά και στο "Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης-Αλιβερίου" και κάνουμε λόγο για την ανησυχία μας σε συμβάντα επίθεσης τον εν λόγο αδέσποτων ζώων και ζητάμε τις άμμεσες ενεργειες για την περισυλλογή τους.
-Το φιλοζωικό Σωματείο στις 26 Μαΐου σε έγγραφό του (το οποίο αναρτούμε απόσπασμα του) μας κάνει γνωστό το εξης: Ότι πρέπει να γίνει σύγκλιση της ειδικής επιτροπής του δήμου (όπως προβλέπει ο νόμος) ώστε να αξιολογήσει κατά πόσον ένα ζώο είναι επιθετικό, και να παοφασίσει για τις δέουσες ενέργειες.
-Κατόπιν τούτου από τις 16 Ιουνίου έχουμε αποστείλει έγγραφο και πάλι στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε να συσταθεί το ταχύτερο δυνατό, ειδική επιτροπή για τα αδέσποτα ζώα.

-Η Κοινότητα Αλιβερίου έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα για το οποίο κάνουν λόγο οι συμπολίτες μας με τα καθημερινά τους παράπονα (τον τελευταίο καιρό ακόμα ποιό έντονα) αλλά και τα συμβάντα επίθεσης τα οποία έχουν καταγραφεί, για την απομάκρυνση τους από την περιοχή της παραλίας Καράβου.

Θεωρούμαι ότι σύντομα θα δοθεί λύση και θα μπορούν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας να κυκλοφορούν με ασφάλεια.