MY KTEO

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Η Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία για την πάγια προκαταβολή


Μία από τις πολλές υποσχέσεις – δεσμεύσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ήταν και η υλοποίηση της υποχρέωσή της για χορήγηση στις Τοπικές Κοινότητες της Πάγια Προκαταβολής που δικαιούνται, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τρέχοντα έξοδα.

     Πέρασαν έξι χρόνια από τότε και δυστυχώς η υποχρέωση καταρχάς αλλά και υπόσχεση εν συνεχεία, δεν υλοποιήθηκε. Μέχρι σήμερα η Πάγια προκαταβολή δεν δόθηκε στις Τοπικές Κοινότητες. Έτσι οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους για μικροέξοδα, με αποτέλεσμα ή να μένουν τα χωριά με καμένες λάμπες, με ξερόχορτα στους κεντρικούς δρόμους, με σπασμένους καθρέπτες σε στροφές δρόμων, κ.λ.π., ή να αναγκάζονται οι Πρόεδροι να πληρώνουν από την τσέπη τους. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό 53.000 ευρώ , το οποίο ο Δήμος αδυνατεί να βρει και να καλύψει.
     Πολλές φορές έχει έρθει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δόθηκαν υποσχέσεις, αλλά μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει. Είναι ανάγκη λοιπόν, ο Δήμος, να βρει τη λύση και να καλύψει αυτή του την υποχρέωση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα οι Τοπικές Κοινότητες προς όφελος των Δημοτών, αλλά και να βοηθηθούν οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια στο έργο τους.
     Ευελπιστούμε πως σύντομα θα βρεθεί λύση και θα δοθεί τέλος σε ένα μακροχρόνιο, αλλά πολύ σημαντικό, πρόβλημα.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ