MY KTEO

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Γραμματεία Εύβοιας ΠΑΜΕ: Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του ενώ πάλευε για το μεροκάματο


Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του ενώ πάλευε για το μεροκάματο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του οικοδόμου που σκοτώθηκε ενώ δούλευε σε οικοδομή στη Χαλκίδα.
Δεν δεχόμαστε οι ζωές των εργατών να γίνονται θυσία για τα κέρδη. Δεν είναι ατυχήματα που τα
φέρνει η κακιά στιγμή οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στους χώρους δουλειάς, που καθημερινά συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, ούτε οφείλονται στην απροσεξία των θυμάτων.
Το κυνήγι του κέρδους και της μείωσης του κόστους έχει σαν αποτέλεσμα να μην παίρνονται μέτρα ασφαλείας, να υπάρχει εντατικοποίηση και πίεση να βγει γρήγορα η δουλειά. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το πρωί ως το βράδι, και δεν ξεκουράζονται. Οι μισθοί πείνας έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν τα απαραίτητα αγαθά για να αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους. Οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας οδηγούν στο θάνατο ή σε μόνιμες βλάβες όσων τραυματίζονται όπως και δεν υπάρχει πρόληψη και έλεγχος για προβλήματα υγείας. Οι έλεγχοι είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Δεν μπορεί να ανεχτούμε άλλα εγκλήματα σε βάρος της Εργατικής Τάξης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει σε στη στελέχωση και χρηματοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών και την πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς