MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Η πρώτη δήλωση της Βούλας Αγιοστρατίτη μετά την αποχώρησή της από την Προεδρία του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Εχθές, αποχώρησα από την θέση της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, τηρώντας με συνέπεια όσα εξ αρχής είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Γιάννη Γεροντίτη - ως συν επικεφαλής του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού
στις Επιμελητηριακές εκλογές – για να ασκήσουμε αμφότεροι και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντα προέδρου στο Επιμελητήριο Εύβοιας.
Αποχώρησα από μια θέση που πιστά και με κάθε πάθος υπηρέτησα, πολλές ώρες καθημερινά ΑΜΙΣΘΙ. Έθεσα φιλόδοξους στόχους και δημιούργησα έργο παρακαταθήκης για τα μέλη, για τον Τόπο.
Οι στόχοι και το έργο συνεχίζονται. Θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη να προσφέρω δίπλα στον νέο πρόεδρο.
Παραδίδοντας την προεδρία αντί απολογισμού, θα ήθελα κυρίως να αναφερθώ στα δύσκολα που αντιμετώπισα, σε αυτά που αφορούσαν άμεσα, την ίδια τη λειτουργία του φορέα.
Έναν φορέα που είχε περάσει ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια από πολλά κύματα, έχοντας απολέσει το επίπεδο και την δυναμική του.
Αυτό ήταν που γέννησε τον πρώτο μου στόχο.
Να αποκαταστήσω το επίπεδο και την δυναμική του.
Έναν φορέα που αδυνατούσε να λειτουργήσει ομαλά.
Το χρόνιο πρόβλημα αποκατάστασης των υπαλλήλων παρέμενε αίωρο, από την κεντρική εξουσία, ήταν άλυτο, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα της εργασίας τους και της μισθοδοσίας τους όχι μόνο να αποτελεί μελανό σημείο της καθημερινότητας, αλλά να αποτελεί μόνιμη τροχοπέδη για την έγκριση των προϋπολογισμών, η οποία καθυστερούσε επι μήνες δυσχεραίνοντας εξαιρετικά τον σχεδιασμό δράσεων της διοίκησης και κάποιες φορές την υλοποίηση αυτών.
Η επαγγελματική αποκατάσταση των υπαλλήλων, για την οποία πάλεψα επι 2,5 χρόνια αποτελεί πολύ σπουδαία παρακαταθήκη για το Επιμελητήριο μας, αποτελεί φόρμουλα για την απρόσκοπτη πλέον, λειτουργία του.
Όμως επιτρέψτε μου να θεωρώ πολύ σπουδαία παρακαταθήκη για το Επιμελητήριο και την πόλη μας και την ανάδειξη του Μεσαιωνικού τείχους στην είσοδο του κτηρίου όπως και τον εκθεσιακό χώρο που ετοιμάζεται για την βιομηχανία και το εμπόριο της Εύβοιας.
Το επιμελητηριακό έργο είναι γνωστό, σε λίγο χρόνο έγιναν πολλά.

Πολλοί στόχοι υλοποιήθηκαν.
• Τόνωση της Ευβοϊκής εξωστρέφειας
• Προβολή, προώθηση Ευβοϊκών προϊόντων.
• Τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Εύβοιας. (Συμμετοχή σε εκθέσεις, έντυπο υλικό, τηλεοπτικές εκπομπές, σποτάκι σε τηλεόραση, εκπαιδευτικές ημερίδες σε επαγγελματίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά).
• Διοργάνωση ΝΉΣΟΣ ΕΎΒΟΙΑ REGATTA με την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας.
• Σύνδεση εκπαίδευσης με επιχειρηματικότητα.
• Ενημερωτικές ημερίδες, κατάρτιση μελών.
• Πίεση σε εκπροσώπους της πολιτείας και πολλές επαφές για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.
• Πολλές εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα (Δωρεάν μαστογραφίες).
• Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει ήδη και προχωρά η δημιουργία ΣΉΜΑ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομίας, των Ευβοϊκών προϊόντων και του Ευβοϊκού πρωινού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ήδη και προχωρά η διαδικασία Αγροτικού τμήματος.
Έγιναν αρκετά βήματα, βήματα ουσίας. Χρειάζονται όμως και άλλα, ειδικά τώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που επέβαλαν οι συνέπειες του Κορωνοϊού.
Άμεσος μεγάλος στόχος για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Επιπλέον πίεση, για την εξεύρεση εφαρμόσιμης και λύσης για τα πυρόπληκτα δάνεια και αυτά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.