MY KTEO

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη των φορέων τουρισμού της Εύβοιας με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα

Στην τηλεδιάσκεψη προσκλήθηκαν οι Βουλευτές ΝΔ του Νομού, όλοι οι θεσμικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του τουρισμού. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων κάποιων  συμμετείχαν,


ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαιδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χαλκίδας Γιάννης Νέζης, οι Βουλευτές Θανάσης Ζεμπίλης και Σίμος Κεδίκογλου Σπύρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Βούλα Αγιοστρατίτη και η Πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας Όλγα Βογιατζή.
Οι φορείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο νομό Εύβοιας, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, βάσει των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, όπως η εγγύτητα του νομού με την Αθήνα αλλά και τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID 19 το τελευταίο δίμηνο. Οι Υπουργοί απάντησαν σε ερωτήματα και κατέγραψαν όλες τις προτάσεις, με τη δέσμευση να τις εξετάσουν άμεσα.


Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η μείωση του ΦΠΑ και του φόρου διαμονής, η περαιτέρω ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού μέσω του προγράμματος για τον κοινωνικό τουρισμό, τα ιδιαίτερα προβλήματα των ενοικιαζόμενων δωματίων - που είναι και η πλειοψηφία των τουριστικών μονάδων στην Εύβοια- η εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ολοκλήρωση των πρωτοκόλλων για τον ιαματικό τουρισμό και η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου στην Αιδηψό όλο το χρόνο, η υγειονομική κάλυψη όλων των απομακρυσμένων περιοχών της Εύβοιας με ιατρικό προσωπικό και η συμπερίληψη της Εύβοιας στο τουριστικό πρόγραμμα προβολής του Υπουργείου και του ΕΟΤ.