MY KTEO

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για τις ανεμογεννήτριες στη Δίρφυ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής που απειλεί τα δάση του όρους Δίρφη από την μελλούμενη
εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Ο Υπουργός ερωτάται εάν προτίθεται να εμποδίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, η οποία εκτός των άλλων πλήττει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι και τα περιβαλλοντολογικά σωματεία της Εύβοιας αντιτίθενται στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και ειδικότερα, στα πανέμορφα δάση της Δίρφεως και της Μεσσαπίας. Ζητούν, μάλιστα, οι ως άνω να λάβετε υπόψη σας ότι, τόσο τα εν λόγω ορατά με γυμνό μάτι πυκνά και πανέμορφα δάση, όσο και ο χάρτης της Ορνιθολογικής Εταιρείας καθαυτός, αποδεικνύουν ότι, η περιοχή του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων βρίσκεται στο δρόμο μετανάστευσης πουλιών.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, καμία περιοχή της Εύβοιας, όπου έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες, έως σήμερα,  δεν έχει ωφεληθεί αναπτυξιακά. Αντίθετα, τα μόνα που έχουν καταγραφεί στις προηγούμενες περιοχές είναι ζημιά στη φύση, στην οικονομική δραστηριότητα, στην τουριστική και στην αγροτική ανάπτυξη της κάθε ως άνω περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κος Υπουργός: 
Προτίθεσθε να εμποδίσετε την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις ως άνω περιοχές, αφού, εκτός των άλλων, πλήττεται ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Κυριάκος Βελόπουλος