MY KTEO

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Διεξαγωγή σύσκεψης ενόψει επερχόμενης θερινής περιόδου



Οι Περιφερειακές Διοικήσεις  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.) ιδρύθηκαν το 2001, αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αρμοδιότητα τον έλεγχο και τον συντονισμό της δραστηριότητας των Υπαγόμενων Λιμενικών Αρχών .      

       Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει  περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία  περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι  του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο  της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.
Για τις ανάγκες του συντονισμού του έργου των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής ενόψει επερχόμενης θερινής περιόδου από την Υπηρεσία μας διοργανώθηκε στον Βόλο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Α.Ε. και πραγματοποιήθηκε σήμερα 12-6-2020 σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Κ.Λ/Χ Χαλκίδας, Κ.Λ/Χ Βόλου, Λ/Χ Αιδηψού, Λ/Χ Σκιάθου, Λ/Χ Στυλίδας, Λ/Χ Καρύστου, Λ/Χ Κύμης. Στην εν λόγω σύσκεψη αναλύθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και τέθηκαν στόχοι για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου τους. 
                                                                                                                                                
 Ο  Διοικητής

 Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ Χρήστος