MY KTEO

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας


Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην προσφερθείσα Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας
Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήσαν ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, οι Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, Νικόλαος Αργυρίου-Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, Νικόλαος Αναστασίου-Εφημέριος της Ενορίας Ροβιών, ο Σταυροφ. Ιωάννης Σεφέρης, ο Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας, πολλοί ιερείς εκ Χαλκίδος και Ιστιαίας, η Αδελφότητα της Ι. Μονής Οσίας Ειρήνης, Μετοχίου της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Ηλίων όπως και σύμπασα η υπό την εορτάζουσα Καθηγουμένη Γερόντισσα Φεβρωνία, ιερά Αδελφότητα.

Από νωρίς το μοναστήρι ήταν ανοικτό για όσους επεθύμησαν να μετάσχουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχηθούν στη σεβαστή Γερόντισσα, η οποία απολαμβάνει καθολικής τιμής και σεβασμού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με αφορμή το βίο και το μαρτύριο της Αγίας, τονίζοντας πως είναι παράδειγμα αφιερώσεως προς τον Χριστό, για όλους τους πιστούς, Κληρικούς, Μοναχούς και Λαϊκούς, που ποθούν να είναι πάντα ενωμένοι μαζί του.

Τέλος ευχήθηκε εόρτια, με συγκινητικότατα λόγια, προς την αγία Καθηγουμένη, η οποία είναι η παλαιότερη μοναχή της Ιεράς Μητροπόλεως, εγκαταβιώνοντας σε αυτήν από το 1946 και μεταλαμπαδεύοντας το μοναχικό ιδεώδες στις υποτακτικές της και σε κάθε πιστό προσκυνητή της Ιεράς Μονής.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και μαθητές του, ενώ η πάντοτε φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.