MY KTEO

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Eγκρίθηκε το τρίτο στη σειρά χρηματοδοτούμενο έργο κινητικότητας κατάρτισης Erasmus + του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ευβοίας,


Eγκρίθηκε το  τρίτο  στη σειρά χρηματοδοτούμενο έργο κινητικότητας κατάρτισης  Erasmus + του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ευβοίας,  με τίτλο «LINKED. CuLINary BaKEry innovations that match food service sector neeDs» και κωδικό : 2020-1-EL01-KA102-077714.

         Το σχέδιο κινητικότητας με τίτλο “LINKED. CuLINary BaKEry innovations that match food service sector neeDs, εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας  ΚΑ1, στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης VET, Erasmus+ και αφορά την κατάρτιση 10 αρτοποιών/ προσωπικού, μελών του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ευβοίας, σε θέματα αξιοποίησης των νέων γαστρονομικών τάσεων που ξεκινούν από τον  FSS και  γεννούν την ανάγκη για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων άρτου/ζύμης και γλυκισμάτων αρτοποιείου(επί εδάφους νέων συνεργασιών των δύο συμπληρωματικών κλάδων, BBP και FSS), με απώτερο σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας/του εισοδήματος και της απασχόλησης.
 Η κινητικότητα επαγγελματικής κατάρτισηςτων αρτοποιών θα διαρκέσει 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2020-2021 στην Valencia  της Ισπανίας. Οι σχεδιαζόμενες δραστηριότητες, που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το εταίρο-φορέα υποδοχής, περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις- παρουσιάσεις- σεμινάρια ειδικών και επαγγελματιών του BBP, για τον τρόπο με τον οποίο ανέπτυξαν και ενσωμάτωσαν καινοτόμα προϊόντα άρτου και ζύμης, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αντίστοιχη ζήτηση του Food service sector. Επίσης, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει πολιτιστικές επισκέψεις.
Το σχέδιο κινητικότητας,  στοχεύει  κυρίως στην :
-           Απόκτηση νέων/βελτίωση δεξιοτήτων προσωπικού, στην ενσωμάτωση στην καθημερινή εργασία, για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ΒPP και στη συνεπακόλουθη αύξηση του εισοδήματος των αρτοποιών/μελών του σωματείου με ι. την καθιέρωση συνεργασιών με επιχειρήσεις του FSS  και ιι) την ικανοποίηση των νέων διατροφικών τάσεων(no salt, no sugar, low fat, low calory, small portion size).
-           Αναγνώριση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων (europass mobility) και στην συνεπακόλουθη σύνδεση της Ευρωπαϊκής πολιτικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, τοπικά, περιφερειακά, εθνικά.
-           Καθιέρωση/επέκταση της διασυνοριακής συνεργασίας, εξωστρέφειας του Σωματείου και των μελών του και στη δικτύωση με άλλους κλαδικούς φορείς, φορείς κατάρτισης και συναφείς επιχειρήσεις
-           Βελτίωση των διαχειριστικών ικανοτήτων, καθιέρωση πιλοτικού διαγωνισμού καινοτομίας δεξιοτήτων αρτοποιών και εν τέλει απόκτηση σύγχρονου ευρωπαϊκού προφίλ του Σωματείου.

Αρωγός και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, προϋπολογισμού 19.900 ευρώ, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης  των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.
Από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ευβοίας ο Αγιος Γρηγόριος
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παπαθανασίου