MY KTEO

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο Μιλτιάδης Χέλμης στο eviatop: «Με πτώση της πληρότητας σε σχέση με πέρσι και με τις τράπεζες να μην δίνουν δάνεια, παλεύουμε για να περιορίσουμε τη ζημιά»

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε στο eviatop ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και Σκύρου Μιλτιάδης Χέλμης, την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας.
Η πληρότητα σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο έχει υποστεί κατακόρυφη πτώση, ενώ οι ξενοδόχοι έχουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, αφού οι τράπεζες δεν «ανοίγουν την στρόφιγγα» παρά τις αντίξοες για τους ξενοδόχους συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης πληρότητας έχει πέσει κατά 50-60% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Ενώ και οι κρατήσεις είναι στον αέρα, δημιουργώντας επιπλέον αβεβαιότητα. Στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμα πιο σαφή εικόνα. Αν και δεν είμαι αισιόδοξος» υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Χέλμης.

Επίσης ο Πρόεδρος επεσήμανε και την δυστοκία που παρουσιάζουν οι τράπεζες και δεν εγκρίνουν δάνεια προς τους ξενοδόχους: «Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις έχουν απορριφθεί. Στην ουσία παλεύουμε μόνοι μας να σώσουμε ότι σώζεται, ώστε οι επιχειρήσεις μας να έχουν τη λιγότερη ζημιά και να μην πιάσουμε πάτο. Και η κατάσταση είναι χειρότερη στις αμιγώς τουριστικές περιοχές». Τέλος ο Μιλτιάδης Χέλμης ζητά από την κυβέρνηση να δώσει επιχορηγήσεις κι όχι δάνεια, που απλώς θα μεταφέρουν τα βάρη για αργότερα.