MY KTEO

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Βόρεια Εύβοια: Φυτεία με (131) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή


 Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ο καλλιεργητής της φυτείας

Κατασχέθηκαν δεξαμενή νερού με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, σύνεργα για την περιποίηση της φυτείας κ.α.





Φυτεία με (131) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή και ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Βόρειας Ευβοίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ημεδαπός, χθες (24-07-2020) απογευματινές ώρες, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και πώληση ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση και τη στιγμή που ο ανωτέρω προσέγγισε και εισήλθε στο χώρο αυτής, με σκοπό την περιποίησή της, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ξέφωτο), (250) τετραγωνικών μέτρων, όπου τα δενδρύλλια που εκριζώθηκαν, ύψους από (1,20) έως (2,80) μέτρων, ήταν καλλιεργημένα σε (7) επίπεδα και (3) τομείς εδάφους.
Επίσης, πλησίον της καλλιέργειας υπήρχε διαμορφωμένο και επιμελώς κρυμμένο από φυσική βλάστηση μονοπάτι, όπου στο μέσο αυτού είχε τοποθετηθεί δεξαμενή νερού χωρητικότητας (500) λίτρων, η οποία μέσω δύο (2) προγραμματιστών αυτόματου συστήματος ποτίσματος, που συνδέονταν με πλαστικούς σωλήνες νερού, συνολικού μήκους (500) μέτρων, υδροδοτούσαν τη φυτεία με τη χρήση σταλαχτών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

           διάφορα σύνεργα για την περιποίηση της φυτείας (πλαστικά δοχεία με λιπάσματα, εργαλεία, συσκευή ραντίσματος των δενδρυλλίων, λάστιχο (30) μέτρων, μεταλλικό σύρμα (500) μέτρων κ.α.),

           δίσκοι από διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζολ), που χρησιμοποιούταν ως φυτώρια, τα οποία εντοπίσθηκαν τόσο εντός της φυτείας, όσο και στην οικία του, καθώς και

           σακίδιο που έφερε στην κατοχή του και περιείχε διάφορα εργαλεία και αντικείμενα (γάντια εργασίας, λίπασμα, μαχαίρι, προστατευτικά γυαλιά, υφασμάτινη μάσκα κάλυψης προσώπου, εντομοκτόνο κ.α.).

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων (καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών).

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.