MY KTEO

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Χαλκίδα:50 έργα σε Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»(ΒΙΝΤΕΟ)


Από τη Χαλκίδα και παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Προέδρου της ΠΕΔ Νίκου Σουλιώτης και του συνόλου των Δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
-από την Εύβοια παρόντες ήταν κι οι οχτώ Δήμαρχοι-, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι το  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.  Ο Υπουργός ήρθε στη Χαλκίδα έχοντας στη «βαλίτσα» του 50 έργα προϋπολογισμού 150 εκατ. για τους Δήμους της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Γεγονός που γέμισε αισιοδοξία τους παρευρισκόμενους αυτοδιοικητικούς.

Πριν ανέβει στο βήμα ο Υπουργός, ο Φάνης Σπανός σε ρόλο οικοδεσπότη καλωσόρισε τον Υπουργό και τους Δημάρχους της Περιφέρειας, κυρίως όμως καλωσόρισε το ίδιο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». «Καλωσορίζουμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που θα καλύψει στοχευμένες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και θα δώσει καύσιμο στο όχημα της ανάπτυξης και των ευκαιριών. Καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Υπουργού για μεταφορά των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 115 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμφίβολης χρηματοδότησης Φιλόδημο Ι, σε ένα περιβάλλον εξασφαλισμένων πόρων. Σε αυτά θα προσθέσουμε νέα ώριμα έργα και μελέτες που θα αποδοθούν με τρόπο γρήγορο και ουσιαστικό στους πολίτες. Με σκληρή δουλειά και συνεργασία, υλοποιούμε δράσεις που λύνουν προβλήματα, ανοίγουν δρόμους και το κυριότερο, κάνουν το υστέρημα του πολίτη να πιάνει τόπο» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης, ο οποίος αφού υπογράμμισε την σημασία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επεσήμανε και την ανάγκη να σταματήσει η αιμορραγία με τις μετατάξεις των υπαλλήλων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Αρχών. Από το βήμα η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κάθε πρόβλημα που προέκυψε είτε λόγω κορωνοϊού, είτε από το νόμο του Κλεισθένη. Η  Δήμαρχος επίσης υπογράμμισε το πόσο ευεργετικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος και αναφερόμενος στο πρόγραμμα τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση συναποφασίζουν  και επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει καμία διάκριση μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων και ότι το Υπουργείο δεν θα εξετάσει με ποια σημαία εξελέγη ο κάθε αυτοδιοικητικός, αφήνοντας πίσω παρελθοντικές και διχαστικές τακτικές. «Κόντρα στο κλίμα των ημερών, θα συνεχίσουμε το έργο μας αφήνοντας πίσω το διχασμό του χθες και όσους έχουν κολλήματα με το παρελθόν» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός και ενδεικτικά ανέφερε ότι στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών ενώ καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρηματοδότηση για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων και κτιρίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου, ενώ υπήρξαν και διευκρινήσεις σε απορίες που εξέφρασαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη καλής συνεργασίας κεντρικής εξουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε οι στόχοι του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» να εκπληρωθούν.