MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Συνεχείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ υπουργών και «γαλάζιων» βουλευτών

Σε συνδετικό κρίκο μεταξύ υπουργών και «γαλάζιων» βουλευτών έχει αναδειχθεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης αφού σύμφωνα με πληροφορίες φροντίζει να διοργανώνει συνεχώς τηλεδιασκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, κάθε φορά που ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, ο κ. Καλαφάτης διοργανώνει τηλεδιάσκεψη προκειμένου να είναι ενημερωμένοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για τις νέες διατάξεις που θα κληθούν να ψηφίσουν.
Όλοι τους μπαίνουν σε συγκεκριμένη εφαρμογή από τα κινητά τους τηλέφωνα ή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και παρακολουθούν τον υπουργό να τους αναλύει τα σημαντικότερα άρθρα του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου.
Μάλιστα γίνεται κανονικά συζήτηση όπως μας λέει ένας από τους συμμετέχοντες, αφού υπάρχουν βουλευτές που έχουν απορίες ή ζητούν διευκρινήσεις. Άλλοι πάλι καταθέτουν ιδέες ή προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων ενσωματώνονται ακολούθως στο νομοσχέδιο.
Με αυτό τον διαδραστικό τρόπο τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενημερώνονται εξ αποστάσεως και με ασφάλεια ελέω κορονοϊού για το παραγόμενο έργο της κυβέρνησης απ’ όπου κι αν βρίσκονται – είτε στο γραφείο τους, είτε στην εκλογική τους περιφέρεια, είτε στο δρόμο.