MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Στο αρχείο οι κατηγορίες κατά της Αλημπατέ


Ως γνωστό η Παρασκευή Αμερικάνου- Κικίδου του Ευαγγέλου, κάτοικος Ερέτριας, κατέθεσε σε βάρος μου την από 14-3-2017 μήνυσή της (ΑΒΜ: Α17/721), με την οποία με καταμήνυσε, ότι:
1. Από κοινού με τρίτα άτομα εντάχθηκα σε εγκληματική οργάνωση και με κοινό δόλο, συναπόφαση
και συνεκτέλεση διέπραξα σωρεία κακουργημάτων (Βλ. σελίδα 20η μήνυσης)
2. Διέπραξα κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δήμου Ερέτριας σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου 1608/50, περί καταχραστών δημοσίου, και το επιδιωκόμενο παράνομο περιουσιακό όφελος ανερχόταν σε 320.120 ευρώ (Βλ. σελίδα 21η μήνυσης)
3. Διέπραξα κακουργηματική απιστία, κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά ΟΤΑ, ελαττώνοντας εν γνώσει μου την περιουσία του κατά το άνω ποσό (Βλ. σελίδα 22η μήνυσης) και ηθική αυτουργία σε απιστία τρίτων.
4. Διέπραξα ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, κατ’ εξακολούθηση, που τέλεσαν τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ερέτριας.
Η υπόθεση αυτή χαρακτηρίστηκε «πολύκροτη» και τόσο η κοινή γνώμη, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, αλλά και ο τοπικός τύπος επανειλημμένα ασχολήθηκαν με το θέμα, με χαρακτηριστικά δημοσιεύματα και πηχυαίους τίτλους, όπως Ευβοϊκή Γνώμη, σελ. 6, 31-3-2017 «Έκαναν το Δήμο Μαγαζάκι τους», Ευβοϊκή Γνώμη, σελ. 42-43, 2-12-2016, «Κατόπιν εορτής τοποθετήθηκε στο θέμα η Δημοτική Αρχή Αλημπατέ- Λαϊκό Δικαστήριο, χωρίς ουσία», Ευβοϊκή Γνώμη, σελ. 21, 21-10-2016, «Σφίγγει και άλλο ο κλοιός για τη Δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ.»
Ήδη εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 371/2020 Πράξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, που έθεσε τις κατηγορίες αυτές στο αρχείο, κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας.
Όπως δήλωνα αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια η εμπιστοσύνη μου στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αμέριστη και η εξέλιξη αυτή είναι η πιο ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν στην κατεύθυνση της προώθησης των προσωπικών τους ανομολόγητων στόχων και επιδιώξεων.