MY KTEO

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ο Βιολογικός Καθαρισμός Αλιβερίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού έθεσε προ ημερησίας διάταξης
το θέμα του αν και κατά πόσο λειτουργεί αποτελεσματικά ο Βιολογικός Καθαρισμός του Αλιβερίου, ο οποίος εκβάλλει στη θάλασσα στον Κάμπο Αλιβερίου. "Έχουμε δεχτεί πάρα πολλές καταγγελίες από λουόμενους ότι τα λύματα πέφτουν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα προκαλώντας στους ανυποψίαστους λουόμενους (επισκέπτες που δεν γνωρίζουν για το βιολογικό) έντονη δυσαρέσκεια από τη δυσοσμία και βέβαια θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το σωστό θα ήταν να τοποθετηθεί σήμανση ώστε να αποφεύγουν να κολυμπούν κοντά στο σημείο που εκβάλλει ο βιολογικός και επίσης να υλοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα χημική ανάλυση δειγμάτων από τα λύματα του βιολογικού. Είναι προφανές ότι είναι υπερφορτωμένος και ότι δε γίνεται η επεξεργασία που απαιτείται" είπε μεταξύ άλλων η κ. Θαλασσινού.
Ο Αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Μπαράκος, ενημέρωσε πως υπάρχει ώριμη μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού Αλιβερίου και μάλιστα ότι έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Το μόνο που απομένει είναι να εγκριθεί από το ΕΣΠΑ.