MY KTEO

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Γιώργος Μαρίνος: Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή

Το ΚΚΕ παλεύει για να καλυφθούν όλα τα κενά παντού, τώρα, με μόνιμες θέσεις και όχι με λύσεις για να μπαλώσουμε τις τρύπες με συμβασιούχους, χωρίς να έχουν καμία εξασφάλιση. Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της
ΚΕ  του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 96,5, για το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αλλά και συνολικά τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.
Κάναμε περιοδεία σε πάρα πολλές δημόσιες μονάδες Υγείας σε Στερεά και Εύβοια, ανάφερε ο Γ. Μαρίνος και θέλουμε να πούμε και με μεγάλη ευθύνη ότι η τάση που διαπερνά και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι ίδια. Δηλαδή, υπογράμμισε, είναι τα ίδια προβλήματα παντού που διαιωνίζονται με τραγικές ελλείψεις, μέχρι απελπισίας, προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών, ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις και απαράδεκτα κτιριακά προβλήματα.
Και αυτή η κυβέρνηση, σημείωσε, εξαπατά το λαό της Εύβοιας, της Στερεάς, γιατί για παράδειγμα, ενώ το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει 294 κενές θέσεις εργασίας, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να «διασκεδάσει» αυτή την τραγική κατάσταση λέγοντας ότι έχουν προσληφθεί 90 συμβασιούχοι νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Είναι απαράδεκτη αυτή η πρακτική, πρόσθεσε και δεν μπορείς να καλύψεις τέτοια προβλήματα κάτω από μια τέτοια σαθρή επιχειρηματολογία.
Προχωρούν τώρα, υπογράμμισε, στο νέο νοσοκομείο, αλλά πώς θα στελεχωθεί αυτό το νοσοκομείο με τέτοιες μεγάλες ελλείψεις; Γιατί δεν προσλαμβάνονται μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό; Εδώ είναι η αντιπαράθεση, επεσήμανε χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το γεγονός είναι ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει τέτοιο νέο, σύγχρονο νοσοκομείο με τόσο μεγάλες ελλείψεις, ούτε ΜΕΘ χωρίς ουσιαστική στελέχωση.
Το ΚΚΕ παλεύει για να καλυφθούν όλα τα κενά παντού, τώρα, με μόνιμες θέσεις και όχι με λύσεις για να μπαλώσουμε τις τρύπες με συμβασιούχους χωρίς να έχουν καμία εξασφάλιση. Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή. Επομένως, επιμένουμε στις προσλήψεις, σε σύγχρονο εξοπλισμό και σε μια σειρά άλλες διεκδικήσεις και αιτήματα, κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.