MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο φίλων των Νοσοκομείων της Εύβοιας


Μας γεμίζει μεγάλη χαρά η είδηση της μεταφοράς του Νοσοκομείου Χαλκίδας στο καινούριο κτήριό του. Αυτή η βασική μονάδα  υγείας, αποτελεί κατάκτηση , όχι μόνο για την Χαλκίδα και τους κατοίκους της, που την περίμεναν πολλά χρόνια τώρα, αλλά και  για την παροχή  υπηρεσιών  υγείας
σε ολόκληρη την Εύβοια.
Η υγεία αφορά και καλύπτει ,όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, αν ο πολίτης , ο επισκέπτης , ο Τουρίστας, δεν αισθάνεται ότι εργάζεται και  λειτουργεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Και αυτό έρχεται να καλύψει η αναβαθμισμένη υποδομή που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες
Από την πλευρά μας, θα είμαστε παρόντες και θα συντρέχουμε  στην επίλυση κάθε προβλήματος που θα αντιλαμβανόμαστε , μέσα στα πλαίσια του καταστατικού μας ,που έχει σαν βασική αρχή, την εθελοντική προσφορά μας. Και αυτή , σε συνεργασία με την εκάστοτε διοίκηση του Νοσοκομείου, προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην προώθηση των προτεραιοτήτων που καθορίζει.
Με την ευκαιρία  της μεταφοράς στο νέο κτήριο , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δραστηριότητες του συνδέσμου μας, κατά την τελευταία περίοδο.
Με επιστολή μας προς τον κύριο πρωθυπουργό, αφού εκφράσαμε τα συγχαρητήρια για την κρίση του κορωνοϊού ,επισημάναμε την μείωση του Ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ζητήσαμε την παρέμβασή του για την συμπλήρωση των ιατρικών κενών ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες θα είναι αυξημένες στο νέο Νοσοκομείο.
Με  επιστολή μας, εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας στο «Εγαστήρι Τέχνης Χαλκίδας», για την δωρεά τριαντατριών παιδικών  έργων τα οποία θα αναρτηθούν στα δωμάτια της παιδιατρικής κλινικής του Νέου Νοσοκομείου. Η ανταπόκριση των μελών του ΔΣ του εργαστηρίου στο αίτημά μας ήταν άμεση και ουσιαστική.Επιπλέον ευχαριστούμε δημόσια την οικογένεια του διακεκριμένου ζωγράφου και ακαδημαϊκού  Δημήτρη Μυταρά ,για την δωρεά πέντε μεταξοτυπιών οι οποίες θα τοποθετηθούν στην είσοδο του νέου Νοσοκομείου.
Μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή, κ. Χατζημαργαρίτη, δραστηριοποιηθήκαμε για την εξεύρεση αυτοκινήτου κατάλληλου για τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Αποταθήκαμε σε επιχειρηματία, ο οποίος προσφέρθηκε να μας χορηγήσει δωρεάν ένα αυτοκίνητο Doblo FIAT. Για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί ο κος διοικητής και ελπίζουμε και η υπόθεση αυτή να έχει αίσιο τέλος.
Ελπίζουμε, με τις ενέργειές μας και την στήριξή σας,να συμβάλλουμε στην βελτίωση της εικόνας που έχει η κοινωνία για το νοσοκομείο και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με την ίδια ζεστασιά και μέσα από τους χώρους του Νέου Νοσοκομείου, κάνοντας το καλλίτερο δυνατό για να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων προκύψουν.