MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος


Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του,
τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας, με την συμμετοχή Κληρικών της Πόλεως.

 Ο Εσπερινός ετελέσθη υπαίθρια και συμμετείχαν σ' αυτόν ευλαβείς χριστιανοί, με προεξάρχοντες τους Άρχοντες του Τόπου, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, πλαισιωμένη από συνεργάτες της,, οι οποίοι κατενύγησαν από την ιερά Υμνωδία, την οποία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν ουσιαστικά και καίρια και από τον επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη, ο οποίος, εκτός των ενοριακών του καθηκόντων, είναι και μέλος του Συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Προφήτη Ηλία της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, στη συνέχεια προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Ιερείς της ευρύτερης περιοχής του Ληλαντίου.

Μάλιστα, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σχέση του Προφήτη Ηλία με τον Θεό, όπως αυτή αποτυπώνεται στις θαυμαστές αποκαλύψεις και τις δοκιμασίες του Θεού προς τον Προφήτη Του, με αποτέλεσμα ο Ηλίας να αναδειχθεί «φλογερός» άνθρωπος και συνέστησε στους πιστούς να τροφοδοτούν τη σχέση τους με τον Θεό με τον ίδιο ζήλο και την ίδια δυναμική και την ίδια πίστη του Προφήτη Ηλία.