MY KTEO

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η πανήγυρης της Αγίας Κυριακής στο γραφικό ναϊδριο της στο χωριό Καμπιά Διρφύων


Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ι. Ναΐδριό της, στα Καμπιά Διρφύων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.













Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλασιούμενος από Ιερείς της περιφερείας Διρφύων.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 το πρωί, ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου – Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, του πολιού Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Πιλάτη, του Οικον. Νικολάου Ξυνογαλά των Πρεσβ. Χρήστου Κουτσουράκη και Κωνσταντίνου Ξυνογαλά και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα, αλλά και του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος με θέρμη πίστη συνάχθηκε στις Ιερές Ακολουθίες, ικετεύοντας για την μεσιτική προστασία της Αγίας Κυριακής.

Ο Σεβασμιωτατος, στο κήρυγμα του, μίλησε για τον βίο της Αγίας Κυριακής, όπως αυτός αποτυπώνεται στα τόσο όμορφα τροπάριο της υμνολογίας. Προέτρεψε τους χριστιανούς, όπως εκείνη αρνήθηκε τα πάντα για τον Χριστό δίνοντας ακόμα και την ζωή της, υπομένοντας φρικτά βασανιστήρια, να διαλέγουν τον δρόμο του Χριστού και να Τον αγαπούν εξ όλης καρδίας. Κάλεσε όλους τους ευσεβείς προσκυνητές να μετέχουν στην Θεία Ευχαριστία και μέσα από αυτήν να ενώνονται με τον Χριστό, να μην κατέχει δε κανένας φόβος την ψυχή τους, αλλά να επιθυμούν να γεύονται το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Πολλές ευχαριστίες δε εξέφρασε και στους Αρχιμ. Νικόδημο Καβαρνό και τον εκ Χαλκίδος καταγόμενο κ. Ιωάννη Αθανασίου, που μαζί με την τίμια συνοδεία τους ελάμπρυναν τόσο χθες όσο και σήμερα τις λατρευτικές εκδηλώσεις διακονώντας το ιερό Αναλόγιο.