MY KTEO

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Τα οφέλη της αποχής από το σεξ - Κι όμως…υπάρχουν

Αν και τα περισσότερα άρθρα που σχετίζονται με το σεξ συνήθως έχουν να κάνουν με τα οφέλη που η συχνότητα του έχει για την υγεία μας, ή για τις αρνητικές επιπτώσεις της αποχής
από αυτό, υπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς και κάποια οφέλη από την αποχή στο σεξ.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν σεξ για διάφορους λόγους. Μερικοί άνθρωποι δεν το απολαμβάνουν ή δεν ενδιαφέρονται. Άλλοι θεωρούν ότι αποσπά την προσοχή από τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά. Αν και το σεξ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία σας, το να μην κάνετε σεξ έχει οφέλη επίσης.

Οφέλη αποχής από το σεξ

Μερικές από τις θετικές παρενέργειες του να μην κάνουμε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα περιλαμβάνουν:

1.  Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη: Παρόλο που υπάρχουν σήμερα πολλές πολύ αποτελεσματικές μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων, ο μόνος 100% απόλυτος, πιο σίγουρος τρόπος για να μην μείνετε έγκυος είναι να μην κάνετε σεξ.

2.  Είναι λιγότερο πιθανό να πάθετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος: Φυσικά, το να μην κάνετε σεξ θα μειώσει δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, αλλά η αποχή από το σεξ καθιστά επίσης λιγότερο πιθανό ότι θα πάθετε κάποια μόλυνση στο ουροποιητικό σας σύστημα.

3.  Γνωρίζετε καλύτερα τον εαυτό σας: Μερικές φορές οι άνθρωποι δυσκολεύονται να επικεντρωθούν στην ευχαρίστησή τους όταν κάνουν σεξ με κάποιον άλλο. Το να περάσετε από μια ξηρή περίοδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι σας ευχαριστεί μέσω του αυνανισμού.  Εάν αποφασίσετε να είστε ξανά σεξουαλικά ενεργός, θα έχετε πληροφορίες που μπορείτε να μοιραστείτε με έναν σύντροφο για να κάνετε το σεξ ακόμη πιο ευχάριστο.

4.  Μπορείτε να έχετε πολύ χώρο: Η αποχή από το σεξ μπορεί να σας δώσει χρόνο να επικεντρωθείτε σε μεγάλα συναισθηματικά ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε, όπως ένας χωρισμός ή ένας θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. Επίσης μερικές φορές η αποχή από το σεξ είναι απαραίτητη μετά από μια ασθένεια ή κάποια ιατρική διαδικασία και κάτι τέτοιο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ανάρωσης.

Η μετάβαση χωρίς σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία εάν προτιμάτε να είστε σεξουαλικά δραστήριοι. Ωστόσο, μια περίοδος αποχής μπορεί να είναι μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και αυτο-αγάπη. Ενώ μπορεί να χάσετε προσωρινά τα οφέλη για την υγεία του σεξ, θα σας περιμένουν εάν ή όταν γίνετε ξανά σεξουαλικά ενεργοί. Εάν διαπιστώσετε ότι η έλλειψη σεξ επηρεάζει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας, μια σοβαρή συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τι χρειάζεστε σε μια σχέση για να αισθανθείτε ικανοποιημένοι.


new4health.gr