MY KTEO

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Και τρίτο κρούσμα από την Σερβία στην Εύβοια


Συναγερμός έχει σημάνει και για τρίτο κρούσμα από την Σερβία στο νομό της Εύβοιας.
Ο ΕΟΔΥΥ ενημέρωσε τις τοπικές αρχές πως μια γυναίκα 38 ετών που έδωσε δείγμα στα σύνορα στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων έχει βγει θετική.

Η γυναίκα συνέχισε το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Πευκί της Εύβοιας. Τις τελευταίες ώρες ενημερώθηκε ότι έχει βγει θετική και τέθηκε σε καραντίνα στο ξενοδοχείο της.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες και για τις επαφές του ζευγαριού που έφτασε στο νοσοκομείο Λαμίας με ταξί.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαν στα χέρια τους μήνυμα στα Ελληνικά καθώς δεν μιλούν την γλώσσα «Είμαστε ύποπτα κρούσματα-κάντε μας τεστ» .

Το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε η γυναίκα οδηγός ταξί που τους μετέφερε από το λιμάνι της Αρκίτσας στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η ίδια έχει τεθεί σε περιορισμό, όμως τόνισε στις αρχές πως φορούσε μάσκα και πως το ζευγάρι στο πίσω κάθισμα είχε ανοιχτό παράθυρο και όχι κλιματισμό.
Επίσης έχει εντοπιστεί ο οδηγός που τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου απευθύνθηκαν όταν ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει και για την ιχνηλάτιση των επαφών του ζευγαριού στο Δήμο Αιδηψού όπου έφτασαν για διακοπές το Σάββατο 4 το μήνα και όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν σε αρκετά σημεία.
Σε περιορισμό έχουν ζητήσει οι αρχές να μείνουν και τα 80 άτομα που συνταξίδευαν με το ζευγάρι στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Σερβία στην Εύβοια.
Τα τρία γκρουπ των Σέρβων είναι διασκορπισμένα σε 11 ξενοδοχεία γεγονός που έχει προβληματίσει τους φορείς πολιτικής προστασίας.
Μέσα στην ημέρα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ θα κάνουν τέστ και στους 80 Σέρβους προκειμένου αύριο να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την διασπορά του ιού.
star.gr