MY KTEO

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις χωρισμένες γυναίκες;

Μπορεί να ακούγεται κάπως απίθανο, αλλά μια έρευνα ισχυρίζεται πως οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις χωρισμένες γυναίκες και μάλιστα αυτές που τις παράτησε ο σύντροφός τους.


Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan, οι προηγούμενες σχέσεις σου μπορεί να επηρεάσουν και τις μελλοντικές, αφού οι άντρες θεωρούν σέξι μια γυναίκα που έχει βιώσει την απόρριψη από τον πρώην της.

Οι 198 συμμετέχοντες στο πείραμα βαθμολόγησαν (ψεύτικες) αγγελίες γυναικών που έψαχναν σύντροφο βασιζόμενοι σε επιφανειακές πληροφορίες για τις ίδιες αλλά και τον τρόπο που χώρισαν με τον πρώην σύντροφό τους.

Αυτό που συμπέραναν οι ερευνητές είναι ότι οι άντρες ενδιαφέρονται για το παρελθόν μιας γυναίκας μόνο αν θέλουν να κάνουν σοβαρή σχέση μαζί της, ενώ οι γυναίκες που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία ήταν αυτές που τις είχε χωρίσει ο σύντροφός τους.

Οι γυναίκες μπορεί να προτιμούν τους άντρες που αποφάσισαν οι ίδιοι να χωρίσουν τις πρώην κοπέλες τους, όμως στους άντρες ισχύει το αντίθετο. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Christine Stanik, όταν οι άντρες παίρνουν την πρωτοβουλία να χωρίσουν ενισχύουν τον ρόλο που τους έχει αποδώσει η κοινωνία ως κυρίαρχα αρσενικά.



govastileto.gr