MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ζεμπίλης από το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ο αγώνας για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται!


Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε  το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης της λειτουργίας του. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, τον οποίο και συνεχάρη ο κ. Ζεμπίλης για τις συντονισμένες ενέργειες που
πραγματοποίησε, από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτελεστούν τα απαιτούμενα συνοδά έργα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Ακολούθως ο Διοικητής, μαζί με τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας κ. Δ. Αναγνώστου και την Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Ε. Δεληγιώργη συνόδευσαν στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις τον κ. Ζεμπίλη, ο οποίος διαπίστωσε την μεγάλη προσπάθεια  του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί  η άρτια λειτουργία ενός εμβληματικού έργου, ζωτικής σημασίας για την υγειονομική περίθαλψη στο νομό της Εύβοιας.
Ωστόσο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενδυναμωθεί η νέα Υγειονομική Μονάδα, καταρχάς με την απαραίτητη αύξηση του προϋπολογισμού. Επιπλέον, υπογράμμισε τις αυξημένες απαιτήσεις του Νέου Νοσοκομείου σε προσωπικό, τις οποίες εν μέρει μόνο καλύπτει  ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας και οι νέες θέσεις που προκηρύχθηκαν. Πρέπει, επομένως, να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την πλήρη στελέχωση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, ιδιαίτερα της ΜΕΘ, αλλά και των υπολοίπων κλινικών, καθώς και των Μονάδων Υγείας της Εύβοιας, με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Περαιτέρω, ζήτησε την παραχώρηση του ιατροτεχνολογικού και λοιπού  εξοπλισμού του παλαιού Νοσοκομείου στα άλλα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του νομού, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καλυφθούν άμεσα και χωρίς επιπρόσθετο κόστος πολλές από τις ανάγκες τους. Γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμπίλης, ο αγώνας για την βελτίωση των δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Νομό μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται!