MY KTEO

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αντωνίου


Διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αντωνίου με το παραπάνω θέμα την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο θέατρο της Αυλίδειας Αρτέμιδας και ώρα 9.00 μμ.
Η διάλεξη πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 4ου bio mechanical
festival που διοργανώνεται από το Θέατρο Χαλκίδας από την 18η Ιουλίου μέχρι και την 2α  Αυγούστου στον παραπάνω χώρο.
Περίληψη:
Στις αρχές του 21ου αιώνα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο έχει πια αλλάξει ριζικά. Το κατακερματισμένο, μηχανιστικό και αιτιοκρατικό Σύμπαν του Νεύτωνα, βασισμένο στην Ευκλείδεια Γεωμετρία,-αφού κυριάρχησε επί 300 χρόνια στη δυτική σκέψη -έδωσε την θέση του σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα. Οι φυσικοί νόμοι έχασαν την απόλυτη αυστηρότητά τους τόσο στον μικρόκοσμο όσο και στον μακρόκοσμο. Δεν έγιναν όμως αυθαίρετοι, σπάταλοι. Παρέμειναν «οικονομικοί» διατηρώντας την κομψότητά τους. Το κοσμικό μηχανοστάσιο, παρόλες τις φαινομενικές διαταραχές που υπέστη,  εξακολουθεί να λειτουργεί, ίσως πιο ελευθέρα, πιο δημιουργικά, με περισσότερη φαντασία. Έτσι, τα κύματα πιθανότητας του μικρόκοσμου, το χάος του μακρόκοσμου και οι μορφοκλασματικές δομές (fractals) από τα οποία είναι πλημμυρισμένη η Φύση συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό συνυφασμένο και με την ίδια μας την επιβίωση. Σκηνικό στο οποίο εναλλάσσονται σοφά η τάξη με την αταξία, το χάος με την προβλεψιμότητα, το τραχύ με το λείο, το κανονικό με το ακανόνιστο, η άγνοια με την γνώση.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, παρακαλείται όποιος  ενδιαφέρεται να παρευρεθεί στην διάλεξη να κάνει κράτηση στην ιστοσελίδα του festival https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVD5juAKa387FJwUfGNYf8EBZ8BjjtgBtBlCGapQO4txukXw/viewform ή στο τηλέφωνο 6972162440 καθημερινά 6-9 μμ.
Περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην https://bm-festival.com/%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf…/
Α.Α.