Evia Top: Ένα καλοκαίρι χωρίς κάπνισμα!

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Ένα καλοκαίρι χωρίς κάπνισμα!

Για μερικούς ανθρώπους, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα.
Για άλλους, είναι μια καλή στιγμή να πραγματοποιήσουν πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς. Τι γίνεται αν, για εσένα, το καλοκαίρι ήταν η τέλεια στιγμή για να επιτύχεις ένα από τα σημαντικότερα έργα της ζωής σου – να κόψεις το κάπνισμα;

Για τους καπνιστές, είναι εύκολο να αναβάλλουν συνέχεια την διακοπή του καπνίσματος. Έλλειψη κινήτρων, εργασιακό άγχος, ασθένεια κλπ. – υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά όλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πρόκληση!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να σε πείσουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις το βήμα. Εδώ είναι πέντε από αυτούς:

Ο χρόνος είναι με το μέρος σου
Η απόφαση να σταματήσεις το κάπνισμα απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και προετοιμασία. Το καλοκαίρι, μπορείς να οργανώσεις το χρόνο σου όπως το θεωρείς κατάλληλο και να διαθέσεις την ενέργειά σου όπου αυτό μετράει πραγματικά. Οι πρώτες ημέρες χωρίς κάπνισμα μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολες λόγω της επιθυμίας και των συμπτωμάτων έλλειψης. Η απαλλαγή από τις επαγγελματικές ευθύνες θα βοηθήσει στην επιτυχία και θα διευκολύνει τη μεταβατική περίοδο.


Είναι η πιο ήσυχη εποχή του χρόνου
Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα καταπραΰνει και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους. Έτσι, τα συναισθήματα στρες και άγχους έχουν βρεθεί ότι αποτελούν μέρος των συμπτωμάτων στέρησης κατά τη διακοπή του καπνίσματος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την προσπάθεια να σταματήσεις το κάπνισμα σε ένα αγχωτικό πλαίσιο (υπερφόρτωση εργασίας, πένθος, οικονομικές δυσκολίες, θέματα σχέσεων κ.λπ.). Το καλοκαίρι είναι συνήθως το πιο ήσυχο χρονικό διάστημα.

Έχεις πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσεις και να απολαύσεις τη ζωή
Το κάπνισμα συνδέεται με τη διασκέδαση και δίνει την περιβόητη «ψευδή εντύπωση ότι φροντίζεις τον εαυτό σου». Ήρθε η ώρα να αρχίσεις πάλι την υγιή «πραγματική διασκέδαση» – να βρεθείς με παλιούς φίλους, να επισκεφθείς έναν προορισμό που ονειρεύεσαι, να ξεκινήσεις ένα νέο άθλημα κλπ. Οι άνθρωποι που σταματούν επιτυχώς το κάπνισμα μακροπρόθεσμα είναι συνήθως εκείνοι που έχουν μάθει να διασκεδάζουν ξανά – με διαφορετικό τρόπο!

Η ρουτίνα αλλάζει
Η ρουτίνα σου επηρεάζεται από τις συνήθειες καπνίσματος. Για παράδειγμα, καπνίζεις στο αυτοκίνητό, κατά τη διάρκεια του διαλειμματος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, μετά το δείπνο κλπ. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχεις την ευκαιρία να ξεφύγεις από την αυτόματη συμπεριφορά. Πάρε την ευκαιρία να ξεπεράσεις τους νευρώνες στον εγκέφαλό σου που προγραμματίζονται σε «τρόπο καπνιστών» και να τους ρυθμίσεις σε νέα πράγματα. Η επιτυχής διακοπή του καπνίσματος βασίζεται εν μέρει στην ικανότητα να «σπάσει τις συνήθειες» και να τις αντικαταστήσει με άλλες που προάγουν την υγεία και την ευημερία.

Θες να δείχνεις στα καλύτερά σου
Το καλοκαίρι φοράμε ελαφρύτερα ρούχα και αναδεικνύουμε το πρόσωπο που μας αρέσει από τον ήλιο. Υπάρχουν συχνά πολλές περισσότερες ευκαιρίες να συναναστραφείς με ανθρώπους σε φεστιβάλ, οικογενειακές συγκεντρώσεις, απολαμβάνοντας ένα γεύμα σε μια βεράντα, γάμους, κλπ. Θέλεις να δείχνεις στα καλύτερά σου. Το κάπνισμα είναι επιβλαβές λόγω των φυσικών του επιδράσεων – δυσάρεστη οσμή, αλλαγή της επιδερμίδας και του χρώματος των μαλλιών, κίτρινα δόντια, πρόωρη γήρανση του δέρματος του προσώπου κλπ. Ναι, η διακοπή του καπνίσματος θα έχει πολλά φυσικά οφέλη και μπορεί να φέρει μαζί του τον καλύτερο εαυτό σου!


www.govastileto.gr