MY KTEO

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Μαρίνος: Ο σοσιαλισμός είναι η λύση

Ο καπιταλισμός δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να δώσει λύση στο κεντρικό πρόβλημα, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, το κριτήριο του κέρδους είναι

ασθένεια που δεν γιατρεύεται κι αυτή είναι η βάση που η Υγεία είναι πανάκριβο εμπόρευμα.
Οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης είναι πολύτιμη παρακαταθήκη και οι κατακτήσεις αυτές δεν παραγράφονται από την αντεπανάσταση, τα λάθη και τις παραλείψεις, την επιχείρηση συκοφάντησης.

Χιλιάδες μονάδες Υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό, με χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές στην υπηρεσία του λαού, δείχνοντας τα πλεονεκτήματα του νέου κοινωνικού - οικονομικού συστήματος, του εργατικού κράτους και του κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετώπισαν την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό. Ακόμα και η μικρή Κούβα που βρίσκεται στο στόμα του λύκου, του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε συνθήκες σκληρού αποκλεισμού έδειξε τα πλεονεκτήματα της εργατικής εξουσίας.

Μπορούν να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση και τον προσανατολισμό της πάλης, να κατανοηθεί πλατιά ότι κάθε υποχώρηση οδηγεί στη χειροτέρευση της κατάστασης, ότι σήμερα τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της ανόδου της απαιτητικότητας και της συντονισμένης δράσης. Ζούμε στον 21ο αιώνα, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για πρόληψη, προστασία και αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος κι αυτό μπορεί να γίνει πράξη με την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων, των μέσων παραγωγής, με τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής, τους νέους και τις νέες να προβληματιστούν παραπέρα για τα δεινά που προκαλεί η σαπίλα του σημερινού συστήματος και τη μεγάλη σημασία που έχει για τη ζωή τους η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των επαγγελματιών, να σκεφτούν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους και τη μεγάλη σημασία της πάλης για το σοσιαλισμό».