MY KTEO

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Περσινά αλλά όχι ξινά σταφύλια…


Τα παλιά θυμήθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρετή Μπάτσα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μοναδικό θέμα ήταν η έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2017, με τον Δήμαρχο μεταξύ άλλων να υποστηρίζει ότι παλιότερα και επί θητείας Δημήτρη Θωμά παρατηρούνταν «ανώμαλα πράγματα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Είμαστε σε σωστό δρόμο και τα οικονομικά επιστρέφουν σε κανονικές καταστάσεις. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια είδαμε πράγματα χωρίς λογική.  Είδαμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ  να δίνονται σε μετρητά για την πληρωμή έργων. Ενώ είδαμε και τιμολόγια να πληρώνονται το μισό ποσό μετρητά και το άλλο μισό με επιταγή. Αυτά είναι ανώμαλα πράγματα. Τα χρήματα πρέπει να μπαίνουν σε λογαριασμό ή το ποσό να πληρώνεται με επιταγή» ανέφερε ο Θανάσης Μπουραντάς ξεκαθαρίζοντας από την άλλη  ότι αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν και δεν απασχολούν την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Αρετή Μπάτσα σήκωσε το γάντι: «Ασχολείστε εμμονικά με το παρελθόν. Μπορεί να έγιναν κάποιες παρατυπίες, αλλά αποδείχτηκε ότι ο Δήμος δεν ζημιώθηκε για αυτό και υπήρξε αθώωση ή παραγραφή» είπε η κ. Μπάτσα και θύμισε στο Δήμαρχο: «Για τα 8 εκ. ευρώ του πρώην Δήμου Ταμυναίων όμως δεν καταλογίσατε ποτέ κανένα ποσό. Παρά μόνο μετά από πιέσεις του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση, αναγκαστήκατε να το κάνετε». Έτσι με περσινά, αλλά όπως όλα δείχνουν όχι ξινά σταφύλια θα απασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τη παρούσα δημοτική θητεία. Αποδεικνύοντας έτσι ότι όσα έγιναν στο παρελθόν, θα συνεχίσουν όχι μόνο να απασχολούν, αλλά και να επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον.