MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ο Περιφερειακός και οι αθλητικές υποδομές στο επίκεντρο της συζήτησης

Κατά την συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμαρύνθου που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, με παρόντες την κ. Κατσίκα Αικατερίνη, κ. Καλογιάννη Κωνσταντίνο, κ. Κοκκάλα Αντώνη, κ. Μαρινάκη Δημήτρη, κ. Φραγκόπουλο Κώστα, υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου
Ζαχαριά, αποφασίστηκαν τα εξής:
Σχετικά με το 1ο θέμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού Αμαρύνθου, μετά από πρόταση του συμβούλου Κώστα Φραγκόπουλου, ώστε να γίνει η παράκαμψη της Αμαρύνθου, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας διαπαραταξιακής ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους και ειδικούς επιστήμονες, υπάλληλο της Τ.Υ. κλπ, στην οποία να ηγείται ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συμπεριληφθεί το έργο στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της περιφέρειας για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο, καθώς και οι απαιτούμενες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία.
Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρύνθου κ. Καραβάς Αντώνης, ενημέρωσε το συμβούλιο για το αίτημα που έχουν κάνει 7 σύλλογοι για υλοποίηση της μελέτης του περιφερειακού.

Για το 2ο θέμα, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Ζαχαριά, για την υλοποίηση των εργασιών στο δημοτικό στάδιο Αμαρύνθου για νέες αθλητικές υποδομές και προτάσεις για την διευθέτηση αυτών. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γυμναστής του Λυκείου Αμαρύνθου και πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου κ. Τοσούνης Γεώργιος, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Στο 3ο θέμα περί αιτήματος παραχώρησης της κεντρικής πλατείας Αμαρύνθου στις 18 και 19 Ιουλίου για την διενέργεια παράστασης " καραγκιόζη" ομόφωνα καταψηφίστηκε, λόγω κορονοϊού και την αποφυγή μη τήρησης των μέτρων.
Για το 4ο θέμα αποφασίστηκε να υλοποιηθεί άμεσα η κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει το 2013 και αφορά συνολικά το κυκλοφοριακό Αμαρύνθου και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τέλος στο σημερινό συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αμαρύνθου μετά την περάτωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και κατόπιν εισήγησης του προέδρου κ. Κώστα Ζαχαριά, έγινε αναφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας στον κ. Αντώνη Ανδρουλάκη, με αφορμή την προσωπική και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του στο fb.
Σύσσωμο το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αμαρύνθου καταδίκασε τις ενέργειες αυτές, καθώς και όλους όσους κρύβονται πίσω από παρόμοιες τακτικές, που παρακάμπτουν τις διοικητικές διαδικασίες και ακολουθούν σκοτεινές μεθόδους, που ως σκοπό έχουν να βλάψουν την φήμη μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, απαξιώνοντας τον θεσμικό τους ρόλο.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ζαχαριάς, αυτό είναι κάτι που μας βρίσκει όλους κάθετα αντίθετους και η απόφαση του συμβουλίου είναι να καταθέσει και εγγράφως την αποδοκιμασία του για τις ενέργειες αυτές στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.