MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Χαλκίδα: Προβληματισμός και απόγνωση από τους επαγγελματίες της οδού Γαζέπη

Δεν τους έφτανε η δεκαετής οικονομική κρίση και η εν εξελίξει υγειονομική κρίση λόγω κορωνοϊού, ήρθε τώρα και η χαριστική βολή για τους εμπόρους της οδού Γαζέπη, στη Χαλκίδα.
Εικόνες ερημιάς και εγκατάλειψης είναι πλέον σε πρώτο πλάνο με πολλά από τα ακίνητα να παραμένουν στα αζήτητα. Το αναγκαίο καλό για την πόλη και για ολόκληρο το Νομό, η μεταφορά του Νοσοκομείου Χαλκίδας στις εγκαταστάσεις του νέου, θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο, όπως και κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν.


Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από την πρώτη ημέρα 
«Η υπόθεση είναι για εμάς τελειωμένη. Ήδη από το Σάββατο φάνηκαν τα πρώτα δείγματα. Η πτώση είναι κατακόρυφη. Όπως πάνε τα πράγματα δεν θα το γλιτώσουμε το λουκέτο» υποστήριξαν μιλώντας στο eviatop οι Κωνσταντίνος και Μυρσίνη Τσίμπου που διατηρούν οικογενειακή επιχείρηση με εσώρουχα από το 1975. Δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον της περιοχής και τόνισαν ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις τότε η περιοχή θα νεκρώσει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε η Αικατερίνη Ντονατέλου Κατσιαδράμη, που έχει κατάστημα παιδικών ενδυμάτων: «Με μια ματιά θα καταλάβει κανείς τη διαφορά. Δεν περνάει άνθρωπος. Ούτε σεφτέ δεν έχουμε κάνει σήμερα. Τα περιθώρια στενεύουν. Πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν κάτι».  Ενώ και η Κωνσταντίνα Αγουρίδα, που το κατάστημά της με ανδρικά ενδύματα, βρίσκεται στη οδό Γαζέπη από το 1983, δεν είναι αισιόδοξη για το μέλλον: «Ούτε περαντζάδα δεν κάνει πια ο κόσμος. Η διαφορά είναι μεγάλη. Έχει ερημώσει η περιοχή. Αν οι αρμόδιοι δεν αναλάβουν δράση, τότε θα το σκεφτούμε σοβαρά να κινητοποιηθούμε εμείς».

Δύσκολα τα πράγματα και για τα φαρμακεία
Μια άλλη διάσταση του ίδιου προβλήματος είναι και το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα φαρμακεία της οδού Γαζέπη. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι δυσανάλογα πολλά για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής τώρα που έφυγε το Νοσοκομείο, κι ας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Από την άλλη…
Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι οι επαγγελματίες που θέλουν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και προσπαθούν να δουν με πιο θετική ματιά το μέλλον. Ο φωτογράφος Κώστας Μούντριχας, μιλώντας στο eviatop τόνισε ότι ίσως είναι μια ευκαιρία να αναμετρηθεί ο καθένας με τον εαυτό του. «Ο κόσμος είναι λίγος και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει… Αλλά τώρα θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Ποιος είναι ο σωστός επαγγελματίας και ποιος μπορεί να κρατήσει τους πελάτες του» είπε ο κ. Μούντριχας. Ενώ και τα αδέλφια Αντώνης και Μαρία Γερεφάλου, που έχουν κατάστημα με ιατρικά μηχανήματα και συσκευές δηλώνουν προβληματισμένοι: «Είμαστε στην αναμονή και μπορούμε να διακρίνουμε την ανησυχία που υπάρχει στους καταστηματάρχες της περιοχής. Αν και εμείς δουλεύουμε με συγκεκριμένο πελατολόγιο και δεν στηριζόμαστε στους περαστικούς, συμπάσχουμε με όσους αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον».