MY KTEO

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια

Υλικά Συνταγής:
5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. ξίδι

1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
2 κ.σ γιαούρτι
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρυγανισμένη μπαγκέτα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για τη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια, ψήνουμε πρώτα τις μελιτζάνες στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους και να καπνιστούν. Ή τις ψήνουμε στους 200o C για 45΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Μάθετε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο και κάπνισμα της μελιτζάνας για να γίνει η μελιτζανοσαλάτα σας τέλεια.

Κρατώντας το κοτσάνι σχίζουμε κάθετα τη μελιτζάνα να στάξουν οι χυμοί της και με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της. Τη βάζουμε σε μπολ. Με πιρούνι τη λιώνουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαϊντανό, τα καρύδια και τέλος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και την παγώνουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Extra tip
Αν θέλετε η μελιτζανοσαλάτα σας να γίνει πιο ανοιχτόχρωμη, σχεδόν λευκή, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε. Θα ασπρίσει αμέσως!


argiro.gr