MY KTEO

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Σταϊκούρας: Αντέχει δεύτερο lockdown η ελληνική οικονομία

«Η ελληνική οικονομία και τα διαθέσιμα του προϋπολογισμού αντέχουν και σε περίπτωση δεύτερου lockdown» δήλωσε στον Status 107.7 της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως
είπε, «λειτουργούμε με υπευθυνότητα, προνοητικότητα και σοβαρότητα, όταν υπάρχει ακόμη υψηλός βαθμός αβεβαιότητας».

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «ο σχεδιασμός για τη βοήθεια της χώρας, ήδη υλοποιείται», καθώς η ρευστότητα έχει ήδη ξεκινήσει να εισρέει στην πραγματική οικονομία, μέχρι να έρθουν κοινοτικά κονδύλια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Για παράδειγμα, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, που προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 120.000 επιχειρήσεις. Από το ΤΕΠΙΧ 2, από τις 12.920 αιτήσεις που έχουν εγκριθεί, έχουν πιστωθεί χρήματα σε πάνω από 9.000 επιχειρήσεις 1,2 δις ευρώ, ενώ συνολικά οι εγγυοδοτικοί έχουν εγκρίνει κι έχουν εκταμιεύει 1.200 δάνεια για μικρομεσαίες και πιο μεγάλες επιχειρήσεις ύψους περίπου 800 εκ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, μέσα στον Ιούλιο τραπεζικό σύστημα έδωσε πάνω από 2 δις ευρώ, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι ως Πολιτεία. Αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να «τρέχει» το τραπεζικό σύστημα με πιο γρήγορους ρυθμούς, αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα της κατάστασης».